MENU

Alexander Klein Hofmeijer

Advocaat

Alexander Klein Hofmeijer (1984) studeerde in 2010 cum laude af aan de Universiteit Leiden. Na eerst een jaar het vak Verbintenissenrecht aan diezelfde universiteit te hebben gedoceerd, zette hij in 2012 zijn eerste stappen in de advocatuur.  Tijdens zijn eerste jaren deed Alexander een brede ervaring op in de MKB-advocatuur. Zo hield hij zich bezig met zowel arbeidsrechtelijke als ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

In die tijd ontwikkelde hij zich tot een pragmatische en oplossingsgerichte advocaat. Iemand die ontzorgt en voor zijn clienten door het vuur gaat. Daarbij kan Alexander tot het spreekwoordelijke naadje van de juridische kous gaan, maar hij begrijpt ook heel goed dat juridische procedures niet alleen op basis van (juridische) argumenten worden gewonnen. 'Ik ben een sparringspartner, zoek de samenwerking op en bouw het liefst een duurzame relatie op met mijn cliënt'.

De laatste jaren heeft Alexander zich gespecialiseerd in het aanbestedings- en mededingingsrecht, zowel adviserend als procederend. Praktijkvoorbeelden zijn inschrijvers die opkomen tegen een besluit van een aanbestedende dienst om op grond van dwingende spoed een onderhandelingsprocedure zonder aankondiging te organiseren. Ook staat Alexander met pragmatisch advies in duidelijke taal inschrijvers bij, die hun inschrijving willen optimaliseren of hulp nodig hebben bij het inrichten van de juiste vragen aan de aanbestedende dienst.

Alexander geeft geregeld cursussen, organiseert masterclasses en publiceert in vakliteratuur. Om zich nog verder te specialiseren heeft Alexander in 2016 een gerenommeerde specialisatieopleiding afgerond; de Grotius Nederlands en Europees aanbestedingsrecht.        

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht

Opleiding

  • Grotius Nederlands en Europees aanbestedingsrecht
  • Beroepsopleiding Advocatuur
  • Master Rechtsgeleerdheid (LLM)
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid (LLB)
  • Management Economie en Recht (B ec)

Talen

  • Engels
  • Duits
Lees meer +
Lees minder
© 2017 RWV