MENU

Masterclass nieuwe privacywet. Doorloop de 10 stappen en u bent klaar voor de AVG

Datum 20-03-2018
Tijdstip 12:15 - 13:45
Locatie RWV Advocaten, Haagweg 149 Leiden

Per 25 mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen en is de AVG in de gehele Europese Unie van toepassing. Dit betekent dat uw organisatie vanaf die datum aan de bepalingen in de AVG dient te voldoen.

Bereid u voor op de komst van de AVG

Momenteel is in Nederland de Wet bescherming persoonsgegevens van toepassing. Met de komst van de AVG vervalt deze wet. De AVG brengt een aantal grote wijzigingen met zich mee. Zo zullen betrokkenen meer privacy rechten hebben en krijgen de organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen waar zij aan dienen te voldoen. 

Daarnaast krijgt de Autoriteit Persoonsgegevens de mogelijkheid om een forse boete op te leggen op het moment dat een organisatie de bepalingen uit de AVG niet naleeft. Deze boete kan oplopen tot wel € 20 miljoen of 4% van de wereldwijde jaaromzet van een organisatie.

Kom naar de masterclass over de nieuwe privacywet

Gelet op de verplichtingen in de AVG en de stevige boetes die de Autoriteit Persoonsgegevens kan opleggen, is het voor u van groot belang acties en maatregelen te treffen zodat uw organisatie eind mei voldoet aan de AVG. Om u bij de voorbereiding op weg te helpen, hebben wij voor u een stappenplan opgesteld. Tijdens de masterclass zullen wij met u de 10 stappen doorlopen, zodat uw organisatie straks klaar is voor de AVG. 

Routebeschrijving en parkeergelegenheid

Een routebeschrijving vindt u hier. Wij beschikken over een eigen parkeerterrein.

© 2018 RWV