MENU

Masterclass Ondernemingsrecht: 'Reorganisatie via akkoord: bestaande en nieuwe mogelijkheden'

Datum 30-10-2018
Tijdstip 12:15 - 13:45
Locatie RWV Advocaten, Haagweg 149, Leiden
Voor wie Accountants, fiscalisten en bedrijfsadviseurs

Sinds de afgelopen financiële crises is er toenemende aandacht voor wetgeving om het reorganiserend vermogen van ondernemingen te bevorderen. Zowel de Europese als de Nederlandse wetgever zijn regels aan het maken ter introductie van een onderhands dwangakkoord.

Hoewel de voorstellen die er nu liggen nog omgezet moeten worden in wetgeving, is het duidelijk dat er een nieuwe regeling in Nederland zal komen om ondernemingen via een akkoord te reorganiseren, buiten een formele insolventieprocedure om. Wij verwachten dat het onderhands dwangakkoord in de toekomst een veel gebruikt reorganisatiemiddel zal worden. Alle reden om u daarover al in een vroeg stadium te informeren en tegelijkertijd naar de bestaande akkoordmogelijkheden te kijken.

Wat komt er in deze masterclass aan de orde?

  • Welke akkoorden bestaan er momenteel?
  • Door wie kunnen ze worden gebruikt?
  • Wanneer en hoe kunnen ze worden gebruikt?
  • Wat gaat het toekomstige onderhandse dwangakkoord hierin naar verwachting veranderen?
  • Tips & tricks bij het aanbieden van akkoorden.

Komt u naar deze masterclass?

Terwijl u geniet van de lunch, vergelijkt Martijn Hoving het nieuwe onderhandse dwangakkoord met de reeds bestaande akkoordmogelijkheden. Omdat de masterclass in een kleine setting wordt gehouden, is er veel ruimte voor interactie en discussie. Ook is er tijdens en na de presentatie voldoende tijd om vragen te stellen. Schrijft u zich vandaag nog in?!

Routebeschrijving en parkeergelegenheid

Een routebeschrijving vindt u hier. Wij beschikken over een eigen parkeerterrein.

© 2022 RWV