MENU
Wet arbeidsmarkt in balans, Wab

Masterclass Arbeidsrecht: Wet arbeidsmarkt in balans deel I: Het ontslagrecht

Datum 28-05-2019
Tijdstip 12:15 - 13:45
Locatie RWV Advocaten, Haagweg 149, Leiden
Voor wie Uitsluitend voor HR-managers & P&O medewerkers

De komst van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) betekent opnieuw een wijziging van het ontslagrecht. Door het invoeren van een cumulatiegrond wordt ontslag ook mogelijk als er sprake is van een combinatie van omstandigheden genoemd in de al bestaande ontslaggronden. Doel hiervan is dat het ontslagrecht iets wordt versoepeld. Maar, gaat dat in de praktijk ook werken?

Daarnaast wordt de regeling ten aanzien van de transitievergoeding op onderdelen aangepast. Tijdens deze masterclass staan wij uitgebreid stil bij deze wijzigingen en welke gevolgen deze hebben voor uw HR-praktijk. 

Andere belangrijke onderdelen van de Wab worden behandeld in een volgende masterclass, op 24 september. Als u beide masterclasses over de Wab bijwoont, bent u volledig voorbereid op de komst van de nieuwe wet!

Masterclasses Arbeidsrecht

In een kleine setting en op informele wijze met veel ruimte voor interactie en discussie. Terwijl u geniet van de lunch, lichten onze advocaten de juridische kant van een arbeidsrechtelijk thema toe. Tijdens en na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen en kunnen we, juist omdat de groep voornamelijk uit HR-managers en P&O medewerkers bestaat, dieper op het onderwerp ingaan. Bent u er (weer) bij?!

Routebeschrijving en parkeergelegenheid

Een routebeschrijving vindt u hier. Wij beschikken over een eigen parkeerterrein.

© 2022 RWV