MENU
Concurrentiebeding

Masterclass Arbeidsrecht: Het concurrentiebeding

Datum 16-06-2020
Tijdstip 12:15 - 13:45
Locatie RWV Advocaten, Haagweg 149, Leiden
Voor wie Uitsluitend voor HR-managers & P&O medewerkers

Naar aanleiding van de maatregelen ten aanzien van het Coronavirus, hebben wij deze masterclass geannuleerd. We hopen u in de komende weken meer duidelijkheid te kunnen geven over een nieuwe datum of andere invulling van de masterclass. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Krapte op de arbeidsmarkt, werknemers die niet meer loyaal zijn aan één werkgever en concurrenten die personeel lokt met bonussen en gadgets. Het concurrentiebeding wint steeds meer aan belang, maar staat ook onder druk. Gevolg: steeds meer geschillen en procedures over de rechtsgeldigheid van een concurrentiebeding en de verplichting tot naleving daarvan.

Belangrijk dus om te weten wanneer en hoe rechtsgeldig een concurrentiebeding kan worden overeengekomen en wanneer een werknemer na het eindigen van het dienstverband hieraan gehouden kan worden.

In deze Masterclass over het concurrentiebeding (en ook het relatiebeding) komen onder meer aan bod: 

  • Het schriftelijkheidsvereiste
  • De duur en de geografische reikwijdte van het concurrentiebeding
  • De boetebepaling
  • De in een procedure door de rechter te maken belangenafweging
  • Het concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en het motiveringsbeding

Masterclasses Arbeidsrecht

In een kleine setting en op informele wijze met veel ruimte voor interactie en discussie. Terwijl u geniet van de lunch, lichten onze advocaten de juridische kant van een arbeidsrechtelijk thema toe. Tijdens en na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen en kunnen we, juist omdat de groep voornamelijk uit HR-managers en P&O medewerkers bestaat, dieper op het onderwerp ingaan. Bent u er (weer) bij?!

Routebeschrijving en parkeergelegenheid

Een routebeschrijving vindt u hier. Wij beschikken over een eigen parkeerterrein.

© 2020 RWV