MENU
Online juridisch spreekuur voor expats

Online juridisch spreekuur voor expats

Datum 26-10-2021
Tijdstip 16:00 - 17:00
Locatie Online
Voor wie Expats

Als expat komt u te wonen en werken in een vreemd land, met een vreemde taal en vreemde cultuur. Dat geldt ook voor de Nederlandse rechtscultuur. Het verschil is soms zo groot, dat dit leidt tot verbazing, ongeloof en vragen. Wij bieden u de mogelijkheid om uw vragen vrijblijvend en kosteloos aan een van onze advocaten voor te leggen. En organiseren hiertoe iedere maand een gratis online juridisch spreekuur, waarvoor u zich middels onderstaand formulier kunt inschrijven.

Schrijft u zich in voor het gratis online juridisch spreekuur:

Als u vragen heeft over een koop- of huurwoning

Op het gebied van wonen gelden in Nederland veel bijzondere regels als gevolg van de hoge bevolkingsdichtheid. Wilt u als expat een woning kopen of huren, dan gelden vaak dwingende wettelijke regels. Een goed advies vooraf kan achteraf veel ellende voorkomen.

Als u gaat scheiden of andere familierechtelijke vragen heeft

Een scheiding is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis in een mensenleven en het heeft veel impact op u, uw partner en gezin. Tegelijkertijd is het ook de start van een nieuw bestaan. Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk om de relatie op verantwoorde wijze af te sluiten. Zonder goed einde, immers geen goed begin.

Uw scheiding kan internationale aspecten hebben, bijvoorbeeld als u en uw partner niet dezelfde nationaliteit hebben of als uw huwelijk in het buitenland is gesloten en u daarna ook in het land van huwelijkssluiting (of nog ergens anders) bent gaan wonen. Als u dan gaat scheiden, wilt u wel dat een en ander (juridisch) goed is geregeld. Niet alleen voor u en uw partner, maar ook voor de kinderen.

Daarnaast adviseren wij u over andere familierechtelijke aangelegenheden dan scheidingen, waaronder kwesties omtrent alimentatie, afstamming, naamskeuze, gezag over minderjarige kinderen, kinderontvoering en erfrecht. Wij werken hiertoe nauw samen met internationaal georiënteerde accountants, fiscalisten en pensioendeskundigen.

Als u wordt ontslagen

Als uw werkgever uw arbeidsovereenkomst wil beëindigen, is de eerste vraag of dit zomaar kan! En u vraagt zich waarschijnlijk af of u als expat recht heeft op een ontslagvergoeding of WW-uitkering? U zit met veel vragen en dan is het belangrijk om te weten wat u juist wel en vooral niet moet doen.

Wilt u gebruik maken van het gratis online juridisch spreekuur?

Bovenstaande en alle andere vragen op het gebied van vastgoedrechtfamilierecht en arbeidsrecht kunt u tijdens het gratis online juridisch spreekuur voorleggen aan een van onze advocaten. Samen met hem of haar bespreekt u in een online gesprek van 15 minuten uw kwestie. Heeft u meer dan 15 minuten nodig, dan kunt u daarna, als u dat wilt, een vervolgafspraak maken.

Interesse? Vul onderstaand contactformulier in, zet daarin kort uw vraag uiteen en wij nemen contact met u op.

Partner van:

RWV, Partner van Expat Centre Leiden

© 2021 RWV