MENU
Wet DBA, VAR, webinar, pilot webmodule beoordeling arbeidsrelatie, arbeidsovereenkomst, werknemer, zzp'er, management overeenkomst

Webinar Arbeidsrecht: Opdrachtnemer of werknemer, hoe zit dat nou precies?

Datum 08-06-2021
Tijdstip 15:00 - 16:00
Locatie Online

Als u een opdracht uitbesteedt, is de vraag hoe de arbeidsrelatie gekwalificeerd moet worden. Het onderscheid tussen een zzp’er of een werknemer is niet alleen relevant omdat het fiscale gevolgen heeft, maar ook voor de arbeidsrechtelijke bescherming en sociale zekerheidsrechten. Zo heeft een zzp’er bijvoorbeeld geen recht op loon bij ziekte, maar een werknemer wel.

Per 1 mei 2016 is de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR), vervangen door de Wet DBA. Deze wet heeft niet de duidelijkheid en rust gebracht die hij moest brengen. Er is nog steeds veel verwarring over wanneer het werk door een zelfstandige gedaan mag worden en wanneer door een werknemer.

  • Wanneer ziet de belastingdienst de samenwerking als arbeidsovereenkomst en de arbeidskracht als werknemer?
  • Wanneer kan een arbeidskracht een beroep doen op de (ontslag)bescherming die de arbeidsovereenkomst biedt?
  • En hoe zit dat met de management overeenkomst?
  • En hoe werkt de Pilot Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie

Vragen die velen inmiddels alweer ruim vier jaar bezig houden. Tijdens dit webinar geeft arbeidsrechtadvocaat Thijs de Jong u inzicht in de actuele stand van zaken en in de aandachtspunten bij het maken van afspraken bij het uitbesteden van werk.

© 2022 RWV