MENU
masterclass, arbeidsrecht, ontslag op staande voet, vereisten ontslag op staande voet

Masterclass Arbeidsrecht: Ontslag op staande voet: de vereisten en de risico’s

Datum 22-11-2022
Tijdstip 12:15 - 13:45
Locatie RWV Advocaten

Als werkgever kan je goede redenen hebben om een werknemer op staande voet te willen ontslaan. Denk bijvoorbeeld aan gevallen als diefstal of werkweigering. Maar ook andere – minder voor de hand liggende – omstandigheden kunnen reden zijn om een werknemer op staande voet te willen ontslaan.

Ontslag op staande voet is de zwaarste maatregel die bestaat en is om die reden aan strenge regels gebonden. Een foutje is al snel gemaakt en een onterecht ontslag op staande voet kan je als werkgever duur komen te staan. Des te belangrijker dus om te weten hoe je een ontslag op staande voet goed aanpakt.   

  • Aan welke vereisten moet een ontslag op staande voet voldoen?
  • Wat kan er gebeuren als jouw werknemer vindt dat hij onterecht op staande voet is ontslagen?
  • En hoe te handelen bij twijfel?   

Op deze en andere vragen geeft arbeidsrechtadvocaat Kimberley Collée antwoord tijdens deze masterclass. Daarnaast bespreek zij ook actualiteiten en voorbeelden uit de praktijk. 

Masterclasses Arbeidsrecht
In een kleine setting en op informele wijze met veel ruimte voor interactie en discussie. Terwijl je geniet van de lunch, lichten onze advocaten de juridische kant van een arbeidsrechtelijk thema toe. Tijdens en na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen en kunnen we, juist omdat de groep voornamelijk uit HR-managers en P&O medewerkers bestaat, dieper op het onderwerp ingaan. Ben je er (weer) bij?! 

Routebeschrijving en parkeergelegenheid
Een routebeschrijving vind je hier. Wij beschikken over een eigen parkeerterrein.

© 2022 RWV