MENU

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht en de ondernemer, wat verandert er voor u?
01-01-2018

Of u als ondernemer nu gaat trouwen, gelukkig getrouwd bent of gaat scheiden, het is altijd goed om af en toe de balans op te maken. Dan bedoel ik niet de jaarcijfers van uw onderneming, maar de balans van uw huwelijksvermogensregime. Passen de afspraken nog bij uw situatie? Vaak verandert er veel in de loop der jaren en daarom is het verstandig om een APK toe te passen om de (oude) afspraken onder de loep te (laten) nemen.

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht

Met ingang van 1 januari 2018 is het stelsel van de gemeenschap van goederen, waarin u dan huwt ingrijpend gewijzigd. Vanaf die datum geldt voor huwelijken die worden gesloten zonder huwelijkse voorwaarden de beperkte gemeenschap van goederen. Dit betekent dat niet automatisch alle goederen en schulden onderdeel uitmaken van de gemeenschap van goederen. Ook vallen erfenissen en schenkingen niet meer in de huwelijksgemeenschap. Het uitgangspunt is dat de gemeenschap van goederen bestaat uit alles dat u vanaf het huwelijk verkrijgt.

Meer informatie over het nieuwe huwelijksvermogensrecht?

Wilt u weten wat er voor u verandert of wilt u de gemaakte afspraken eens laten toetsen, neem gerust contact op met mij of een van de overige familierechtspecialisten.

© 2019 RWV