MENU
Wet DBA, VAR, webinar, pilot webmodule beoordeling arbeidsrelatie, arbeidsovereenkomst, werknemer, zzp'er, management overeenkomst

Webinar Opdrachtnemer of werknemer, hoe zit dat nou precies?
14-06-2021

Als u een opdracht uitbesteedt, is de vraag hoe de arbeidsrelatie gekwalificeerd moet worden. Het onderscheid tussen een zzp’er of een werknemer is niet alleen relevant omdat het fiscale gevolgen heeft, maar ook voor de arbeidsrechtelijke bescherming en sociale zekerheidsrechten. Zo heeft een zzp’er bijvoorbeeld geen recht op loon bij ziekte, maar een werknemer wel.

Per 1 mei 2016 is de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR), vervangen door de Wet DBA. Deze wet heeft niet de duidelijkheid en rust gebracht die hij moest brengen. Er is nog steeds veel verwarring over wanneer het werk door een zelfstandige gedaan mag worden en wanneer door een werknemer.

Tijdens dit webinar geef ik u inzicht in de actuele stand van zaken en in de aandachtspunten bij het maken van afspraken bij het uitbesteden van werk. Ook geef ik antwoord op de volgende vragen:

  • Wanneer ziet de belastingdienst de samenwerking als arbeidsovereenkomst en de arbeidskracht als werknemer?
  • Wanneer kan een arbeidskracht een beroep doen op de (ontslag)bescherming die de arbeidsovereenkomst biedt?
  • Hoe zit dat met de management overeenkomst?
  • Hoe werkt de Pilot Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie  

Meer weten over het werken met zzp’ers?

Heeft u vragen over het werken met zzp’ers of de Wet DBA, neem gerust contact op met mij of een van de overige arbeidsrechtsadvocaten van RWV. 

© 2021 RWV