MENU

Marina Marić

Advocaat en mediator

Marina is werkzaam als familierechtadvocate en mediator binnen RWV. Cliënten typeren haar als enthousiast, scherpzinnig en to the point. Marina toont grote betrokkenheid bij haar cliënten, die haar inzet en haar oplossingsgerichte wijze van werken waarderen.

'Bij een scheiding komen begrijpelijkerwijs ontzettend veel vragen op u af. Uw toekomst is ineens onzeker. Waar gaan de kinderen wonen? Hoe vaak mag ik mijn kinderen zien? Welke financiële gevolgen heeft de scheiding voor mij? Kan ik nog wel blijven wonen in mijn woning? Ik ben mij er terdege van bewust dat een scheiding een ingrijpende gebeurtenis is. Daarom haal ik alles uit de kast om ervoor te zorgen dat u met vertrouwen kunt bouwen aan een nieuwe toekomst’.

Advocaat familierecht
Voordat Marina startte bij RWV Advocaten, deed zij ervaring op bij verschillende advocatenkantoren en instanties en liep zij onder meer stage op een advocatenkantoor in Curaçao. Al tijdens haar studie had Marina speciale belangstelling voor het familierecht, waarin zij zich als advocaat in de praktijk steeds verder specialiseerde.

Marina is gespecialiseerd in (internationale) echtscheidingen en alle facetten rond scheidingen, zoals

 • het afwikkelen van huwelijkse voorwaarden;
 • het verdelen van de gemeenschap van goederen; en
 • het maken van alimentatieberekeningen voor onder meer ondernemers en expats.

Haar bijzondere interesse gaat uit naar meer complexe scheidingen en grensoverschrijdende internationale vraagstukken. 

Mediation
Marina is een voorstander van mediation. Met mediation worden oplossingen gezocht waar beide partijen achter staan: een win-win situatie. Ook hebben de kinderen baat bij mediation. In plaats van een strijd te voeren in de rechtbank, waar de kinderen in de meeste gevallen ontzettend veel last van hebben (en houden), kunt u nu in gezamenlijk overleg tot een oplossing komen.  

Bij Marina kunt u dan ook terecht voor mediation op het gebied van familierecht. Hierbij kunt u denken aan echtscheiding, het beëindigen van een relatie als ongehuwd samenwoner (met of zonder samenlevingscontract), een geschil op het gebied van de uitvoering van een zorgregeling of het betalen van kinderalimentatie en/of partneralimentatie.

Kroatisch sprekende advocaat in Nederland

Marina heeft een voorliefde voor internationale (scheidings)zaken. Zij  is dan ook meertalig. Uiteraard kan zij u in het Engels te woord en bijstaan. En omdat Marina zelf afkomstig is uit Kroatië, haar thuisland nog regelmatig bezoekt, spreekt en schrijft ze ook vloeiend Kroatisch, Servisch en Bosnisch. Als u wilt scheiden en op zoek bent naar een Kroatisch sprekende advocaat in Nederland, neem dan contact op met Marina. U kunt ook bij haar haar terecht voor een mediation.  

RWV in de media

Opleiding

 • Bachelor Rechtsgeleerdheid (LL.B), Universiteit Leiden
 • Master Rechtsgeleerdheid (LL.M), Universiteit Leiden

Talen

 • Engels
 • Kroatisch
 • Bosnisch
 • Servisch

  Rechtsgebiedenregister NOvA

  Marina heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Personen en Familierecht

  Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen. 

  Lees meer +
  Lees minder
  © 2021 RWV