MENU

Stappenplan Bedrijfsovername 'Bedrijf verkopen'
01-08-2020

Als u uw (familie)bedrijf wilt verkopen, kunt u niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding. Iedere stap binnen een bedrijfsovername is juridisch, fiscaal en financieel maatwerk en maken we graag voor u inzichtelijk. 

Zo is bijvoorbeeld de uitvoering van een (juridisch) boekenonderzoek (due diligence) een belangrijke fase in (bijna) ieder overnametraject. Als verkoper bent u verplicht om informatie te verschaffen waarvan u weet of behoort te weten dat die voor een koper van belang is en tegelijkertijd heeft de koper de verplichting om onderzoek te doen.

In het stappenplan besteden wij aandacht aan de uitvoering van een boekenonderzoek en behandelen we nog elf andere stappen. Zo gaat u voorbereid een overnametraject in.  

De te nemen stappen bij een bedrijfsovername 

Download het complete Bedrijfsovername Stappenplan

U kunt bovengenoemde stappen op de website terugvinden en we ze ook gebundeld in het stappenplan 'Bedrijf verkopen' dat u kunt downloaden.  

Stappenplan Bedrijfsovername verkoper

Heeft u vragen over het Bedrijfsovername Stappenplan?

Heeft u na het lezen van het stappenplan nog vragen of kunt u hulp gebruiken bij het overnametraject? De overname experts van RWV Advocaten kunnen u adviseren of het proces begeleiden. We maken graag kennis met u. 

Wilt u juist een bedrijf overnemen?

Ook dan is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en en juiste stappen te nemen. Om u daarbij te helpen, maakten we ook voor u als koper een stappenplan. Voor meer informatie, klik hier of download direct het stappenplan. 

Bedrijfsovername stappenplan koper
© 2022 RWV