MENU

Wat heeft RWV met Leidens Ontzet?
26-09-2014

Op 3 oktober vieren we dat Leiden is ontzet en staat de hele stad op zijn kop! Maar wat heeft RWV Advocaten nu precies met Leidens Ontzet?

RWV is van oorsprong een Leids kantoor. Sterker nog het is al meer dan 125 jaar gevestigd in Leiden. Met 3 oktober is de Leidse vestiging uiteraard gesloten en zijn de meeste kantoorgenoten in de stad te vinden.

De Ruijter de Wildt voorzitter 3 October Vereeniging

We hebben al een geschiedenis in de 3 October Vereeniging. Mr. Ph.J. de Ruijter de Wildt, oprichter en naamhouder van ons kantoor, is 20 jaar voorzitter van de 3 October Vereeniging geweest. Uit de verhalen maken we op dat hij een goede en enthousiaste voorzitter is geweest.

OpRecht Betrokken

Bij RWV vinden we het belangrijk dat medewerkers zich belangeloos voor de maatschappij inzetten en zeker zo’n Leidse initiatief. Medewerkers krijgen tijd en ruimte om invulling te geven aan dit soort functies.

3 Oktoberkoorts

Ik ben een echte Leidse. Woon al mijn hele leven in Leiden. Mijn hart gaat rond 3 oktober altijd sneller kloppen. Als ik een paar dagen voordat 3 oktober begint over de kermis naar werk fiets, voel ik de 3 oktoberkoorts langzaam opkomen. Een heerlijk gevoel!

Commissaris 3 Octobervereeniging

Toen ik in 2011 werd gevraagd om commissaris te worden van de evenementencommissie, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben al vanaf mijn 16e vrijwilliger en ik was toe aan iets nieuws. Ik vind het goed en belangrijk om me belangenloos in te zetten. Bij RWV denken ze er net zo over.

Kinderplein en Polsstokverspringen

Samen met Froana Hoff en Rixt Verschoor ben ik op 3 oktober verantwoordelijk voor het Kinderplein en het Polsstokverspringen. Het Kinderplein is voor de allerkleinste Leidenaren en het Polsstokverspringen voor studenten en waaghalzen. 

Ook ga ik mee op de Gehandicaptentoer, waar we met een bus langs een aantal zorginstellingen gaan om daar met een dweilorkest en een zanger een feestje te bouwen. Die blije gezichten geeft me zo ontzettend veel voldoening! 

Enthousiast

Ik had tot 2 jaar terug geen idee wat de 3 October Vereeniging allemaal organiseerde. Nu wel en ik vind het geweldig! En zeg nu zelf, wie wil nu niet in dat fantastische pak rondlopen?

© 2022 RWV