MENU

Herstart voor de BabyBloom couveuse
24-02-2017

De innovatieve couveuse, van het Leidse bedrijf BabyBloom Healthcare dat in 2016 failliet ging, is verkocht aan Ningbo David Medical, een grote Chinese couveuse fabrikant. Dit bedrijf werkt momenteel aan plannen om de productie en verkoop van de BabyBloom couveuse opnieuw vanuit Nederland te starten.

Kind- en oudervriendelijke couveuse

Het Leidse bedrijf BabyBloom Healthcare kwam in 2014 op de markt met een innovatieve ‘kind- en oudervriendelijke’ couveuse. De start-up won sinds de oprichting in 2009 diverse prijzen en kreeg internationaal aandacht voor de vernieuwende kijk op zorg voor te vroeg geboren baby’s.

Faillissement BabyBloom Healthcare

De onderneming verkocht haar producten in diverse landen en maakte in 2015 een sterke omzetgroei door. In 2016 kwam het bedrijf in zwaar weer na onderhandelingen voor een nieuwe investeringsronde in de slotfase onverwachts stukliepen, waarna een faillissement onafwendbaar bleek.

Activa verkocht aan Ningbo David Medical

Na een half jaar van onderhandeling met diverse geïnteresseerde partijen heeft curator Mark Aukema van RWV Advocaten de activa verkocht aan het Ningbo David Medical. "Ik was direct overtuigd van de potentie van de couveuse en heb altijd goede hoop gehad op een herstart. We moesten alleen de juiste partij zien te vinden. In Ningbo David Medical hebben we die partij uiteindelijk gevonden en ik ben dan ook verheugd dat we een herstart hebben kunnen realiseren. Dit is de beste oplossing voor de schuldeisers. En de ontwikkeling van de couveuse gaat nu door en de plannen verdwijnen niet in een la, want dat op zich zou doodzonde zijn geweest", aldus Mark Aukema.   

Het Chinese bedrijf is één van de grootste couveuseproducenten in de wereld, en heeft vooral in delen van Azië een sterke marktpositie. Met de Nederlandse high-end BabyBloom couveuse denkt het bedrijf meer voet aan de grond krijgen in de westerse markten.

Herstart Babybloom in het nieuws

© 2017 RWV