Het is onmiskenbaar dat een scheiding naast een grote emotionele impact ook ingrijpende gevolgen heeft voor uw financiële situatie en die van uw (ex) partner en kinderen.

Het CBS heeft die gevolgen doorgerekend in de periode tussen 2006 en 2014 voor wat betreft het vermogen en in de periode 2002-2014 ook voor wat betreft ook het inkomen: https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2017/08/trends-in-de-financiele-gevolgen-van-een-echtscheiding.

De bevindingen van het CBS zien wij terug in de praktijk en verrassen ons niet. Er is sprake van koopkrachtverlies, welk koopkrachtverlies in de ene situatie groter is dan in de andere situatie, afhankelijk van de omstandigheden of er kinderen zijn, ieder van partijen economisch zelfstandig is en dergelijke. Gemiddeld genomen verloren vrouwen substantieel meer koopkrachtverlies dan mannen.

Samen kijken hoe de scheiding in financiële en fiscale zin optimaal kan worden geregeld

Als u gaat scheiden, is het van het grootste belang dat uw scheiding financieel fiscaal wordt begeleid door een specialist. Niet alleen op het gebied van scheidingsrecht, maar ook op het gebied van financiële planning. De fiscus heeft het u als scheidende partners ook niet makkelijk gemaakt, er is een stelsel van complexe regelingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de eigen (echtelijke) woning. Het kan zo maar zijn dat u een simpele regeling voor ogen heeft, die evenwel fiscaal niet uitvoerbaar blijkt te zijn.

Samen met u bekijken wij hoe de scheiding in financiële en fiscale zin het meest optimaal kan worden geregeld om te voorkomen dat er onnodig sprake is van een terugval van koopkracht en/of terugval van vermogen. U hoeft niet alleen te betalen aan de fiscus, de fiscus kan ook wat voor u doen in de vorm van diverse fiscale tegemoetkomingen na echtscheiding.

Ik vertel u graag meer, maak gerust een afspraak.