MENU

Erfrecht

Bij het overlijden van een familielid krijgt u te maken met erfrecht. Als nabestaande wordt u hier ongewild mee geconfronteerd. Het gebeurt helaas nog regelmatig dat een nalatenschap voor conflicten tussen erfgenamen zorgt. In een periode vol emoties staan wij u bij in de juridische afwikkeling van de nalatenschap.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Of het nu gaat om eerder gedane schenkingen, giften, het overnemen van de onderneming door een van de erfgenamen of een ander erfrechtelijk geschil, onze advocaten staan voor u klaar met deskundig advies.

Ook als er (nog) geen sprake is van een geschil, kunnen wij u uiteraard adviseren over uw rechten en plichten in een nalatenschap en de juridische implicaties voor u van het zijn van erfgenaam.

Lid van de VEAN

Sinds 2013 heeft het erfrecht een eigen specialistenvereniging de VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland). De aandacht voor het erfrecht groeit, net als het aantal advocaten dat zich specialiseert. Helaas komt het toch vaak voor dat advocaten het erfrecht als liefhebberij erbij doen. Veel familierechtadvocaten scharen het erfrecht onder het familierecht: naar onze mening volledig onterecht. Het is dus goed om te weten dat wij lid zijn van de VEAN en u te maken heeft met een specialisten. 

© 2017 RWV