MENU

Expats & Familie

U werkt als expat in Nederland of u wordt als Nederlandse expat uitgezonden naar het buitenland. Een nieuw land, een nieuwe cultuur en nieuwe regels. Een spannende tijd dus! Niet alleen voor u, maar ook voor uw partner en gezin. U wilt dan wel dat een en ander (juridisch) goed is geregeld. Geen probleem, RWV Advocaten heeft de experts 4 expats!

Wij adviseren u over familierechtelijke aangelegenheden, waaronder scheidingen en erfeniskwesties. Wij werken hiertoe ook nauw samen met internationaal georiënteerde accountants, fiscalisten en pensioendeskundigen.

Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis in een mensenleven en het heeft veel impact op u, uw partner en gezin. Tegelijkertijd is het ook de start van een nieuw bestaan. Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk om de relatie op verantwoorde wijze af te sluiten. Zonder goed einde, immers geen goed begin.

Uw scheiding kan internationale aspecten hebben, bijvoorbeeld als u en uw partner niet dezelfde nationaliteit hebben of als uw huwelijk in het buitenland is gesloten en u daarna ook in het land van huwelijkssluiting (of nog ergens anders) bent gaan wonen. Of als u werkt als expat in Nederland of u wordt als Nederlandse expat uitgezonden naar het buitenland. Als u dan gaat scheiden, wilt u wel dat een en ander (juridisch) goed is geregeld. Niet alleen voor u en uw partner, maar ook voor de kinderen.

Download ons Stappenplan scheiding

De gedachte aan een scheiding kan overweldigend zijn. Waar moet ik aan denken? Hoe verloopt de procedure? Wat kan ik verwachten? Hoe vertel ik het mijn partner? Hoe vertellen we het de kinderen? Al deze en andere vragen worden beantwoord in het stappenplan scheiding. Zo heeft u een plan van aanpak en het helpt u uw relatie stap voor stap af te sluiten. 

Let wel op! Dit stappenplan is gebaseerd op het Nederlands recht en geeft de globale stappen weer. Voor een internationale scheiding gelden mogelijk andere regels als u gehuwd bent buiten Nederland. 

Stappenplan scheiding voor expats

Wat kunnen onze advocaten familierecht voor u als expat betekenen?

In deze globariserende wereld onderscheiden onze advocaten familierecht zich door hun specialistische kennis en jarenlange ervaring met het internationaal familierecht. Zeker ook voor expats.

Gratis online juridisch spreekuur voor expats

Heeft u een vraag en wilt u deze vrijblijvend en kosteloos aan een advocaat familierecht voorleggen? Dat kan! Maak een afspraak voor het gratis online juridisch spreekuur dat we iedere laatste dinsdag van de maand van 16.00-17.00 uur organiseren. 

Samen met een advocaat familierecht bespreekt u in een online gesprek van 15 minuten uw kwestie. Heeft u meer dan 15 minuten nodig, dan kunt u daarna, als u dat wilt, een vervolgafspraak maken.

Afspraak maken juridisch spreekuur voor expats

Partner van:

© 2021 RWV