MENU

Internationale echtscheiding (o.a. expats)

Een scheiding kan internationale aspecten hebben, bijvoorbeeld als u en uw partner niet dezelfde nationaliteit hebben of als uw huwelijk in het buitenland is gesloten en u daarna ook in het land van huwelijkssluiting (of nog ergens anders) bent gaan wonen.

Experts 4 expats

Ook kan het zo zijn dat u werkt als expat in Nederland of u wordt als Nederlandse expat uitgezonden naar het buitenland. Als u dan gaat scheiden, wilt u wel dat een en ander (juridisch) goed is geregeld. Niet alleen voor u en uw partner, maar ook voor de kinderen.


Wat kunnen onze echtscheidingsadvocaten voor u betekenen als u besluit te gaan scheiden?

Een internationale scheiding kan veel onzekerheid met zich meebrengen, zeker als u niet op de hoogte bent van het rechtssysteem van het land waar u tijdelijk verblijft. Onze echtscheidingsadvocaten zullen u zorgvuldig informeren en adviseren als u voor een internationale scheiding staat. Download ook vooral ons Stappenplan scheiding of maak een gratis kennismakingsgesprek.

Download ons Stappenplan scheiding

De gedachte aan een scheiding kan overweldigend zijn. Waar moet ik aan denken? Hoe verloopt de procedure? Wat kan ik verwachten? Hoe vertel ik het mijn partner? Hoe vertellen we het de kinderen? Al deze en andere vragen worden beantwoord in het Stappenplan scheiding. Zo heeft u een plan van aanpak en het helpt u uw relatie stap voor stap af te sluiten. 

Let wel op! Dit stappenplan is gebaseerd op het Nederlands recht en geeft de globale stappen weer. Voor een internationale scheiding gelden mogelijk andere regels als u gehuwd bent buiten Nederland. 

Internationale scheiding, stappenplan

Gaat u scheiden? Maak een afspraak met een van onze echtscheidingsadvocaten voor een gratis kennismakingsgesprek

Onze echtscheidingsadvocaten kunnen u op een vakkundige manier begeleiden. Zij hebben aandacht voor de emoties, de juridische aspecten en de belangen van u en eventuele kinderen. Als u met hen wilt overleggen over de verschillende trajecten of als u meer informatie wenst over het verloop of de kosten van een echtscheidingsprocedure, dan bent u van harte welkom om kennis te komen maken. U kunt samen komen (om bijvoorbeeld de mogelijkheden van mediation te onderzoeken) of alleen, als u beiden een eigen advocaat in de arm neemt.  

U kunt zich telefonisch (071-7502205) aanmelden of gebruikmaken van onderstaand formulier. Het gesprek duurt maximaal 30 minuten en wij gebruiken deze tijd om u te informeren over het echtscheidingstraject. 

Partner van:

© 2021 RWV