Waar loop jij als ondernemer tegenaan? En hoe kan het recht daarbij helpen? Je hoort het in deze podcast, in taal die je kunt verstaan! Gesprekken met cliënten over wat er in hun onderneming speelt. Een juridisch probleem van een klant of luisteraar, opgelost door een RWV advocaat in de tijd waarin je koffiedrinkt. Praktische raad uit rechtspraak, hapklaar opgediend. Uitleg over hoe het eraan toegaat in de rechtbank. En natuurlijk nuttige maar vooral ook gezellige informatie over RWV Advocaten, het oprecht betrokken kantoor uit Leiden.

Deze keer in de podcast: de overlegscheiding is een échte uitkomst 

In de RWV studio leid ik een gesprek tussen Sandra Verburgt (Delissen Martens) en Ciska Elsinga (RWV Advocaten), beide advocaat en gespecialiseerd in echtscheidingen. Ook aanwezig is psychologe Carla Goosen met bijzondere kennis en ervaring in het begeleiden van ex-partners in de communicatie met hun kinderen. Via Teams doet financieel duizendpoot Wim Houtekamer mee, pensioen- en fiscaal jurist en accountant. 

Sandra, Ciska, Carla en Wim zijn lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP). Het zijn deskundigen die in teamverband mét de partners die gaan scheiden samenwerken. Aan een resultaat dat beter en goedkoper is dan als je het op een vechtscheiding laat aankomen. 

Wat is overlegscheiden?

Overlegscheiden, ook wel collaborative divorce genoemd, is, net als mediation, een vorm van geschiloplossing. Geschikt voor partners die op een respectvolle manier uit elkaar willen gaan en dit onder deskundige begeleiding, zonder tussenkomst van een rechter, goed willen regelen. Voor elkaar en de eventuele kinderen. Met duidelijke en toekomstbestendige afspraken als resultaat. 

Deze wijze van het oplossen van een conflict tussen partners heeft dezelfde voordelen als mediation, zoals het voorkomen van een langslepende en kostbare procedure. Alleen bij een mediation heb je samen met jouw partner dezelfde bemiddelaar. Bij overlegscheiden heb je allebei een eigen advocaat.