MENU

9 September 2016: Dag van de scheiding
19-08-2016

Op 15 september 1796 werd de eerste echtscheiding in Nederland uitgesproken, een zeldzaamheid.

Tegenwoordig, 220 jaar later, kennen we naast het huwelijk ook het geregisterd partnerschap en wonen daarnaast veel mensen samen met of zonder notariële samenlevingsovereenkomst. 

Gemiddeld strandt één op de drie huwelijken, wat inhoudt dat er tegenwoordig meer dan 30.000 echtscheidingen per jaar worden uitgesproken. Dat is nog los van het aantal relaties en geregisterd partnerschappen dat wordt beëindigd. 
Het is daarom dat de specialistenvereniging van Familierecht Advocaten en scheidingsmediators (VFas) de Dag van de Scheiding in het leven heeft geroepen. Zo vestigt de vFAS speciale aandacht op het belang van een goede en respectvolle scheiding, een initiatief dat RWV Advocaten steunt.

U zit met vragen, wij geven antwoord

Er komt veel kijken bij een scheiding en begrijpelijkerwijs zijn er ook veel onzekerheden. Hoe gaat het verder met de kinderen? Hoe ziet mijn financiële plaatje er na de scheiding uit? Kan ik mijn bedrijf voort blijven zetten? Houd ik nog pensioen over? Op veel van deze vragen kan een familierecht advocaat antwoord geven.

Samen bepalen we het stappenplan

De familierechtspecialisten van RWV Advocaten kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden, zowel praktisch als juridisch. Uw belangen dienen als uitgangspunt voor de bepaling van het behandeltraject en de verdere aanpak van uw zaak. Wij luisteren niet alleen naar hetgeen u zegt, maar ook naar datgene dat u juist niet zegt, omdat achter die verzwegen woorden vaak veel meer zit dat van belang voor u is. Gezamenlijk met u stellen we een stappenplan op. Eerst kijken we naar de knelpunten en vervolgens naar de oplossingen.

Welk traject past bij uw situatie?

Om een relatie af te sluiten zijn meerdere trajecten mogelijk, zoals mediation, collaborative divorce, een gemeenschappelijk verzoek of een eenzijdige procedure. Welk traject bij u past, is afhankelijk van uw eigen voorkeur en situatie. Bij de ervaren en gespecialiseerde familierechtadvocaten van RWV Advocaten bent u hoe dan ook in goede handen.

Wacht niet te lang om een advocaat in te schakelen

Ons advies aan u is om niet te lang te wachten voordat u zich tot een advocaat wendt voor advies en bijstand. Het risico bestaat dat de zaak onnodig escaleert. Bijstand van een gespecialiseerde familierecht advocaat heeft vaak een de-escalerende werking omdat wordt voorkomen dat u zich te veel door uw emoties laat leiden. Laat u zich daarom in een vroeg stadium adviseren over de mogelijkheden. De Dag van de scheiding leent zich hier uitstekend voor!

© 2017 RWV