MENU
masterclass, insolventierecht, ondernemingsrecht, faillissement, turboliquidatie

Masterclass Insolventierecht: Turboliquidatie van een onderneming

Datum 15-11-2022
Tijdstip 12:15 - 13:45
Locatie RWV Advocaten
Voor wie Ondernemers, accountants, fiscalisten en bedrijfsadviseurs

Nu de coronacrisis op zijn eind loopt, de prijzen door de oorlog in Oekraïne blijven oplopen en er dagelijks een crisis bij lijkt te komen, bestaat de verwachting dat veel bedrijven in moeilijkheden zullen raken. Begin dit jaar publiceerde het Algemeen Dagblad de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat 200.000 ondernemers op de rand van een faillissement balanceren.  Soms is een faillissement echter niet nodig en kan een onderneming – simpelweg – beëindigd worden door (bijvoorbeeld) turboliquidatie van de onderneming. 

Turboliquidatie; een spannend woord, maar wat is het nu eigenlijk? Wanneer kan het wel, wanneer niet? Welke risico’s zijn aan een turboliquidatie verbonden? En wat kun je doen als een partij waarmee jij of jouw klant zakendoet ineens door een turboliquidatie ophoudt te bestaan?

Verkeer je als ondernemer in moeilijkheden en wil je meer weten of hebben jouw klanten met uitdagende tijden te maken en wil je weten hoe je ze hierin het beste kunt bijstaan? We nodigen je dan graag uit voor de masterclass ‘Turboliquidatie van een onderneming’. 

Masterclass: Turboliquidatie van een onderneming

De masterclass vindt plaats in een kleine setting en op informele wijze met veel ruimte voor interactie en discussie. Terwijl je geniet van de lunch, verzorgt faillissementscurator en advocaat ondernemings- en insolventierecht Kelly Verheij een presentatie waarin (onder andere) de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wat is een turboliquidatie?
  • Waarom kiezen voor een turboliquidatie?
  • Hoe pak je het aan?
  • Welke risico’s zijn aan een turboliquidatie verbonden?
  • Wat te doen bij een turboliquidatie van een derde?
  • Wetsvoorstel ‘Strengere eisen aan Turboliquidatie’

Tijdens en na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen aan Kelly of één van de andere (insolventierecht)advocaten. Ben je er (weer) bij?! 

Routebeschrijving en parkeergelegenheid

Een routebeschrijving vind je hier. Wij beschikken over een eigen parkeerterrein.

© 2022 RWV