Waar kunnen we je bij helpen?

Onze familierecht expertises

Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven, dat snappen onze advocaten familierecht maar al te goed. Maar het is ook de start van een nieuw bestaan. Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk om de relatie op verantwoorde wijze af te sluiten. Zonder goed einde immers geen goed begin. 

Ondernemer en scheiding

Ben je een ondernemer? Voor jou is de onzekerheid misschien nog wel groter als je gaat scheiden. Wat gebeurt er met mijn bedrijf? Kan ik wel alimentatie betalen? Hoe zorg ik dat de continuïteit van mijn onderneming niet in gevaar komt? Het is daarom van groot belang dat je je goed laat adviseren, voor en tijdens de scheidingsprocedure. Voorkom onnodige tegenslagen en risico’s door tijdig hulp in te schakelen. 

Echtscheidingsmediation

We zijn warm voorstander van mediation: bemiddeling bij conflicten buiten de rechtszaal. We doen er al het mogelijke aan om jou en je (ex-)partner tot een gezamenlijk standpunt te brengen, zodat je op basis van wederzijdse afspraken in zo goed mogelijke harmonie verder kan gaan. Procederen duurt vaak lang en zet de standpunten op scherp. Het kost tijd, energie en geld. Dat willen we voorkomen. Je hebt het vaak al zwaar genoeg.

Internationaal familierecht

Een scheiding kan internationale aspecten hebben, bijvoorbeeld als jij en je partner niet dezelfde nationaliteit hebben of als je huwelijk in het buitenland is gesloten en je daarna ook in het land van huwelijkssluiting (of nog ergens anders) bent gaan wonen. Ook kan het zo zijn dat je werkt als expat in Nederland of je wordt als Nederlandse expat uitgezonden naar het buitenland. Als je dan gaat scheiden, wil je wel dat een en ander (juridisch) goed is geregeld. 

Wij hebben aandacht voor de emoties, de juridische aspecten en de belangen van jou en eventuele kinderen

WAAROM ONZE ADVOCATEN FAMILIERECHT INSCHAKELEN?

Wij adviseren, bemiddelen en procederen bij zaken rond het huwelijk, samenwonen, scheiding, geboorte en overlijden.

Onze familierecht advocaten staan bekend om hun succesvolle resultaten. Wij zijn echter pas echt trots als je achteraf zegt dat wij je tot grote steun zijn geweest in een zware episode in jouw leven. Het gaat immers om de mens achter de zaak. Daarom bepalen wij samen met jou wat de meeste gewenste uitkomst is.

Het komt, helaas, maar al te vaak voor dat een zaak niet op zichzelf staat. Je kunt bijvoorbeeld door je scheiding op het werk of met je bedrijf door de hele situatie in problemen komen. Wij kunnen eenvoudig de advocaten van onze andere secties (in dit voorbeeld Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht) om advies vragen. Dat voorkomt opeenstapeling van problemen.

wat klanten over ons zeggen

Na 9 maanden heb ik mijn zaak, omtrent einde samenleving en verdeling van gezamenlijke bezittingen, naar tevredenheid weten af te ronden. Ik ben op een prettige manier bijgestaan door advocaat Ciska Elsinga. Ciska is professioneel, begripvol, luistert naar je verhaal en helpt bij het nemen van juiste beslissingen. Het was niet altijd even makkelijk maar Ciska wist mij altijd gemotiveerd te houden dankzij haar standvastigheid. Ook de contactmoment met de secretaresses verliepen erg vlot en heb ik altijd als prettig ervaren. Nogmaals bedankt voor alles!

Anoniem

particulier

wat kunnen onze advocaten familierecht nog meer voor jou betekenen?

Je kunt uiteraard niet alleen voor een scheiding bij onze advocaten familierecht terecht. Ook voor andere familierechtelijke zaken kun je bij ons terecht, zoals:

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek in Leiden

Als je met onze advocaten familierecht wilt overleggen over een familierechtelijke kwestie of als je meer informatie wenst over bijvoorbeeld het verloop of de kosten van een echtscheidingsprocedure, dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken. 

Je kunt je telefonisch 071-7502200 aanmelden of gebruikmaken van het formulier. Het gesprek duurt maximaal 30 minuten en wij gebruiken deze tijd om je te informeren over het echtscheidingstraject

download ons stappenplan scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven, maar is ook de start van een nieuw bestaan. Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk om de relatie op verantwoorde wijze af te sluiten. Zonder goed einde immers geen goed begin. Daarom voor u een stappenplan om uw relatie stap voor stap af te sluiten. 

Download stappenplan

misschien ook interessant voor jou