Waar kunnen we je bij helpen?

Onze familierecht expertises

Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven, dat snappen onze advocaten familierecht maar al te goed. Maar het is ook de start van een nieuw bestaan. Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk om de relatie op verantwoorde wijze af te sluiten. Zonder goed einde immers geen goed begin. Onze echtscheidingsadvocaten helpen u daarbij.

Ondernemer en scheiding

Ben je een ondernemer? Voor jou is de onzekerheid misschien nog wel groter als je gaat scheiden. Wat gebeurt er met mijn bedrijf? Kan ik wel alimentatie betalen? Hoe zorg ik dat de continuïteit van mijn onderneming niet in gevaar komt? Het is daarom van groot belang dat je je goed laat adviseren, voor en tijdens de scheidingsprocedure. Voorkom onnodige tegenslagen en risico’s door tijdig hulp in te schakelen. 

Echtscheidingsmediation

We zijn warm voorstander van mediation: bemiddeling bij conflicten buiten de rechtszaal. We doen er al het mogelijke aan om jou en je (ex-)partner tot een gezamenlijk standpunt te brengen, zodat je op basis van wederzijdse afspraken in zo goed mogelijke harmonie verder kan gaan. Procederen duurt vaak lang en zet de standpunten op scherp. Het kost tijd, energie en geld. Dat willen we voorkomen. Je hebt het vaak al zwaar genoeg.

Internationaal familierecht

Een scheiding kan internationale aspecten hebben, bijvoorbeeld als jij en je partner niet dezelfde nationaliteit hebben of als je huwelijk in het buitenland is gesloten en je daarna ook in het land van huwelijkssluiting (of nog ergens anders) bent gaan wonen. Ook kan het zo zijn dat je werkt als expat in Nederland of je wordt als Nederlandse expat uitgezonden naar het buitenland. Als je dan gaat scheiden, wil je wel dat een en ander (juridisch) goed is geregeld. 

Wij hebben aandacht voor de emoties, de juridische aspecten en de belangen van jou en eventuele kinderen

wat klanten over ons zeggen

Ik had een advocaat nodig om een uitzichtloze situatie op te lossen. Ex partner ontslaan uit hoofdelijke aansprakelijkheid t.b.v. hypotheek. Het is toch gelukt door vakkennis, kundigheid, goed overleg, empatisch vermogen en doortastendheid en snelheid van Charlotte Houben. Als zeer prettig ervaren en met een moeilijke zaak geholpen waar andere geen uitweg in zagen. Heeft u een lastige zaak, dan zou ik haar zeker aanbevelen.

Bas

particulier

Mijn ervaring met advocate Ciska Elsinga en RWV was uitstekend! Ik wil graag mijn oprechte dankbaarheid uiten voor de uitstekende juridische bijstand die u mij hebt geboden bij mijn recente zaak. Uw professionaliteit, toewijding en expertise hebben echt het verschil gemaakt. Dankzij uw begeleiding voelde ik me altijd goed geïnformeerd en ondersteund, wat me enorm geruststelde tijdens deze uitdagende periode. Uw vastberadenheid en inzet hebben geleid tot een positieve uitkomst waar ik ontzettend dankbaar voor ben. 

Anoniem

particulier

In een scheiding spelen veel emoties en onzekerheden mee. Het is een wirwar van mogelijkheden en regels. Ik heb in Ciska Elsinga een rustpunt gevonden. Haar benadering is empathisch en zeer professioneel en heb daardoor veel helderheid en rust kunnen creëren. De scheiding heeft hierdoor de juiste toon gekregen. Hartelijk dank Ciska.

Anoniem

particulier

Ciska Elsinga heeft mij ondersteund bij een mediationtraject t.a.v. een echtscheiding. Zeer positieve ervaringen heb ik met haar. Een prettige samenwerking waarin Ciska juridisch doortastend is met oog voor de menselijke kant en verhoudingen. Met snelle en adequate dienstverlening is ze een echte steun in de rug! 

Anoniem

particulier

Ik ben bij RWV advocaten door Charlotte Houben goed geholpen met het regelen van mijn echtscheiding met begrip en steun naar mij toe. Communicatie was duidelijk en afspraken werden nagekomen. 

Maryna van der Spoel

Particulier

Ondanks de nare tijd heeft Ciska Elsinga mij prettig bijgestaan bij het realiseren van mijn echtscheiding. Vanwege een aantal omstandigheden was mijn scheiding ingewikkelder, onder andere vanwege een internationaal aspect. Daarom was ik op zoek naar een familierechten advocaat met genoeg ervaring. Ciska kwam vakbekwaam over en heeft mij eerlijk advies gegeven. De gesprekken die ik met haar had waren prettig. Ze dacht met mij mee over de best passende oplossingen. 

Anoniem

particulier

Na 9 maanden heb ik mijn zaak, omtrent einde samenleving en verdeling van gezamenlijke bezittingen, naar tevredenheid weten af te ronden. Ik ben op een prettige manier bijgestaan door advocaat Ciska Elsinga. Ciska is professioneel, begripvol, luistert naar je verhaal en helpt bij het nemen van juiste beslissingen. Het was niet altijd even makkelijk maar Ciska wist mij altijd gemotiveerd te houden dankzij haar standvastigheid. Ook de contactmoment met de secretaresses verliepen erg vlot en heb ik altijd als prettig ervaren. Nogmaals bedankt voor alles!

Anoniem

particulier

WAAROM ONZE ADVOCATEN FAMILIERECHT INSCHAKELEN?

Wij adviseren, bemiddelen en procederen bij zaken rond het huwelijk, samenwonen, scheiding, geboorte en overlijden.

Onze familierecht advocaten staan bekend om hun succesvolle resultaten. Wij zijn echter pas echt trots als je achteraf zegt dat wij je tot grote steun zijn geweest in een zware episode in jouw leven. Het gaat immers om de mens achter de zaak. Daarom bepalen wij samen met jou wat de meeste gewenste uitkomst is.

Het komt, helaas, maar al te vaak voor dat een zaak niet op zichzelf staat. Je kunt bijvoorbeeld door je scheiding op het werk of met je bedrijf door de hele situatie in problemen komen. Wij kunnen eenvoudig de advocaten van onze andere secties (in dit voorbeeld Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht) om advies vragen. Dat voorkomt opeenstapeling van problemen.

wat kunnen onze advocaten familierecht nog meer voor jou betekenen?

Je kunt uiteraard niet alleen voor een scheiding bij onze advocaten familierecht terecht. Ook voor andere familierechtelijke zaken kun je bij ons terecht, zoals:

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek in Leiden

Als je met onze advocaten familierecht wilt overleggen over een familierechtelijke kwestie of als je meer informatie wenst over bijvoorbeeld het verloop of de kosten van een echtscheidingsprocedure, dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken. 

Je kunt je telefonisch 071-7502200 aanmelden of gebruikmaken van het formulier. Het gesprek duurt maximaal 30 minuten en wij gebruiken deze tijd om je te informeren over het echtscheidingstraject

download ons stappenplan scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven, maar is ook de start van een nieuw bestaan. Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk om de relatie op verantwoorde wijze af te sluiten. Zonder goed einde immers geen goed begin. Daarom voor u een stappenplan om uw relatie stap voor stap af te sluiten. 

Download stappenplan

misschien ook interessant voor jou