Voordelen arbeidsovereenkomsten in Legal Design 

Bij Legal Design maken we gebruik van korte, begrijpelijke overeenkomsten met visuele elementen. 

 • Het verbetert de leesbaarheid van de arbeidsovereenkomst.
 • Belangrijke informatie over de baan, de verantwoordelijkheden en arbeidsvoorwaarden komt daardoor beter binnen.
 • Werknemers weten hierdoor waarvoor ze tekenen.
 • Dit zorgt weer voor een kleinere kans op misverstanden en conflicten tussen werkgevers en werknemers.

Een win-winsituatie dus!

Maar is zo’n arbeidsovereenkomst wel juridisch bindend?

In een arbeidsovereenkomst staan de arbeidsvoorwaarden. Voor de meeste voorwaarden geldt dat je zelf mag weten hoe je deze afspraken vastlegt. Dit maakt dat er ruimte is voor visuele vormgeving van de arbeidsovereenkomst.

Een visuele arbeidsovereenkomst bestaat niet alleen maar uit afbeeldingen. De afbeeldingen ondersteunen de tekst. Wel is de tekst korter en makkelijker. Ook verwijzen we in de visuele arbeidsovereenkomst soms naar de wet, de cao of een personeelsreglement. Waarom zouden we alles dubbel vastleggen als dat niet nodig is?

Natuurlijk houden we bij het opmaken van de visuele arbeidsovereenkomst rekening met die paar voorwaarden waarover je op basis van de wet wel schriftelijk afspraken moet maken. Denk daarbij aan het overeenkomen van een proeftijd of een concurrentiebeding.

De visuele arbeidsovereenkomst past helemaal bij deze tijd en sluit ook nog eens aan op de recente ontwikkeling in de wetgeving. Denk aan de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (Wtva). Het doel van deze wet is namelijk werknemers meer inzicht geven in hun arbeidsvoorwaarden. Laat de visuele arbeidsovereenkomst hier nou juist voor zorgen!  

Wil je jouw arbeidsovereenkomsten ook in Legal Design? 

RWV ziet de voordelen van het gebruik van Legal Design. Ook waar het om de arbeidsovereenkomst gaat. Daarom maken we het gebruik van visuele arbeidsovereenkomsten voor jou als werkgever mogelijk op een makkelijke en relatief goedkope manier. 

Wij hebben arbeidsovereenkomsten in Legal Design ontwikkeld die er niet alleen mooi uit zien, maar die ook juridisch kloppen én in lijn zijn met de meest recente wet- en regelgeving. Onze visuele overeenkomsten zijn kort en bondig en geschreven in begrijpelijke taal. 

Ook enthousiast? Je bent nog maar enkele stappen verwijderd van het gebruik van de visuele arbeidsovereenkomsten binnen jouw organisatie. 

keuze uit vier standaard designs

OPTIE 1: Standaard

Kies je voor optie 1, dan ontvang je een model arbeidsovereenkomst in Legal Design. Bij deze optie kies je zelf uit een van onze designs. Je betaal hiervoor een vaste prijs. Hoe werkt het?

 1. Omdat smaken verschillen, kun je kiezen uit een van onderstaande designs. Zo is er dus altijd wel een design dat bij jouw smaak past.
 2. Kies het soort arbeidsovereenkomst dat je wenst af te nemen. Je kunt kiezen uit:
  1. Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (geen cao van toepassing)
  2. Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (cao van toepassing)
  3. Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd (geen cao van toepassing)
  4. Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd (cao van toepassing)

Wil je er meerdere? Dat kan natuurlijk ook. De keuze is aan jou!

Je kunt de arbeidsovereenkomst direct na ontvangst gebruiken. Je ontvangt de overeenkomst namelijk als een interactief PDF-bestand, waar je gemakkelijk mee kunt werken. De hulp van een legal designer of andere specialist is niet (meer) nodig om de arbeidsovereenkomst te gebruiken.

Arbeidsovereenkomst in Legal Design 1
Arbeidsovereenkomst in Legal Design 2
Arbeidsovereenkomst in Legal Design 3
Arbeidsovereenkomst in Legal Design 4
op maat gemaakt design

OPTIE 2: MAATWERK

Ga je voor de optie Maatwerk, dan ontvang je een model arbeidsovereenkomst in Legal Design dat volledig op maat wordt gemaakt. We bepalen de prijs per aanvraag. Hoe werkt het?

 1. We gaan met jou in overleg en bespreken jouw wensen.
 2. We ontwerpen een visuele arbeidsovereenkomst die aansluit bij de arbeidsvoorwaarden én de huis- en communicatiestijl van jouw organisatie.
 3. Je kunt de de arbeidsovereenkomst direct na ontvangst gebruiken. Je ontvangt de overeenkomst namelijk als een interactief PDF-bestand, waar je gemakkelijk mee kunt werken. De hulp van een legal designer of andere specialist is niet meer nodig om de arbeidsovereenkomst te gebruiken.
voor welke optie kies je?

ons aanbod


De arbeidsovereenkomst is nog maar het begin, want…

Hoe geweldig zou het zijn als je Legal Design volledig kunt inbedden in jouw organisatie op arbeidsrechtelijk gebied? Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het stuk visueel vormgeven. Zo leent niet alleen de arbeidsovereenkomst zich voor Legal Design, maar ook het verzuimreglement, veiligheidsvoorschriften, gedragsregels en zelfs het hele personeelsreglement zijn zeer geschikt om visueel vorm te geven. Weg met al die boekwerken!  

Naast de arbeidsovereenkomst, hebben wij al diverse  documenten aan de hand van Legal Design snel inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt voor de werknemers van onze klanten, zoals:

 • Verzuimprotocol
 • Werktijden- en verlofregeling
 • Regeling ongewenst gedrag
 • Gedragsregels
 • Privacyverklaring voor werknemers
 • Gedragscode internet- en e-mailgebruik
 • Agressiebeleid
 • Gebruikersovereenkomst
 • Thuiswerkovereenkomst
 • Stageovereenkomst

wat klanten over ons zeggen

Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. Nadine, Kimberley en Jeroen hebben al onze wensen meegenomen in de Legal Design ontwerpen. Daarbij zijn de reacties van medewerkers heel positief. Ze zijn blij dat de stukken kort, bondig en overzichtelijk zijn. En aantrekkelijk om te lezen. Lees meer

Sylvia TimmermansDunavie

meer weten? onze arbeidsrecht 
advocaten staan voor je klaar

Button LinksButton Links