Mensen onthouden informatie die grafisch weergegeven is beter dan een geschreven tekst

Bron: Nelson, D. L., Reed, V. S., & Walling, J. R. (1976). Pictorial superiority effect. Journal of Experimental Psychology: Human Learning and Memory, 2(5), 523–528.

Onderzoek in de jaren '70 toonde het al aan

Tijdens het onderzoek ontving de ene groep een kaal stuk tekst. De andere groep ontving dezelfde tekst, maar dan met afbeeldingen. 

Drie dagen later wist nog maar 10% van de groep die de kale tekst las zich deze nog te herinneren. 

Bij de groep die de tekst met afbeelding kreeg, was dit percentage 65%!

RWV overtuigd van de kracht van Legal Design

Legal Design heeft veel mogelijkheden en biedt organisaties in veel opzichten kansen. RWV ziet die kansen! Legal Design is al enige tijd een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse praktijk. Het visualiseren van lastige juridische zaken brengt onze advocaten tot een beter en dieper begrip van een zaak. Maar ook helpen wij onze klanten zaken te winnen met behulp van Legal Design. Daarnaast gebruiken onze klanten door ons vormgegeven Legal Design stukken om hun relaties en werknemers beter te informeren.

Wil je Legal Design in jouw organisatie inzetten? 

Wil je bijvoorbeeld de algemene voorwaarden, de arbeidsovereenkomst, lening- of huurovereenkomsten en/of (huis)regels aan de hand van Legal Design visueel aantrekkelijk aanbieden aan klanten, relaties en werknemers? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Waar bij veel kantoren het ontwerpen van een Legal Design-stuk wordt overgelaten aan een derde, doen wij veel van het ontwerpwerk zelf. We maken gebruik van professionele grafische software als Adobe Creative Cloud. Dat maakt ons zeer snel en flexibel in het toepassen van Legal Design.

Transformeer jouw arbeidsovereenkomsten met Legal Design! Maak ze toegankelijker en aantrekkelijker voor werknemers door visuele elementen en begrijpelijke taal te gebruiken. Verbeter de leesbaarheid, voorkom misverstanden en conflicten en zorg voor tevreden werknemers. Kies voor juridisch bindende, actuele en begrijpelijke visuele arbeidsovereenkomsten van RWV. Ervaar de voordelen voor jouw organisatie!

Meer informatie
waarop kun je legal design toepassen?

We gebruiken Legal Design niet alleen binnen het arbeidsrecht. Het is veel breder. Ook andere juridisch documenten geven wij graag visueel vorm. Denk aan het visueel vormgeven van huurovereenkomsten, privacyverklaringen of leningsovereenkomsten. Zie de voorbeelden hieronder. 

Stroomdiagram voor Algemene voorwaarden

Een visueel vormgegeven stroomdiagram als praktische richtlijn voor het correct gebruik van algemene voorwaarden.

Ondernemers kunnen goede algemene voorwaarden hebben, maar met het gebruik in de praktijk loopt het weleens mis. Hoe ga je dus om met jouw algemene voorwaarden? Hoe stel je ze correct ter hand? Maak hierbij gebruik van ons stroomdiagram in Legal Design.

Onepager over turboliquidatie

Turboliquidatie; een spannend woord, maar wat is het nu eigenlijk? Wanneer kan het wel, wanneer niet? Welke stappen moeten er genomen worden? En met welke punten moet je rekening houden? 

Om deze vragen kort en overzichtelijk te beantwoorden, is een onepager inclusief flowchart opgesteld. Niet alleen handig voor jezelf, maar zeker ook voor jouw klanten!

Andere ondernemers gingen jou al voor

Zo hebben wij voor Dunavie, naast de arbeidsovereenkomst, een aantal documenten aan de hand van Legal Design snel inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt voor hun werknemers. Het ging onder meer om hun:

  • Verzuimprotocol
  • Werktijden- en verlofregeling
  • Regeling ongewenst gedrag
  • Gedragsregels
  • Privacyverklaring voor werknemers

wat klanten over ons zeggen

Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. Nadine, Kimberley en Jeroen hebben al onze wensen meegenomen in de Legal Design ontwerpen. Daarbij zijn de reacties van medewerkers heel positief. Ze zijn blij dat de stukken kort, bondig en overzichtelijk zijn. En aantrekkelijk om te lezen. Lees meer

Sylvia TimmermansDunavie