Per 1 juli verlaat mr. Mark Aukema na bijna 25 jaar het Leidse advocatenkantoor RWV Advocaten om fulltime rechter te worden.

Mark Aukema was sinds 1995 verbonden aan RWV, vanaf 2000 als partner. Naast advocaat, adviseur en curator met als specialisatie insolventierecht, is hij ook geregistreerd mediator op dit gebied. Een combinatie die hem deed beseffen dat mediation meer bij hem past dan de traditionele juridische procedure.

“Het streven naar consensus, het creëren van verbinding en het bedenken van oplossingen die door alle partijen gedragen worden, is in deze fase van mijn leven steeds beter bij mij gaan passen. Als rechter zal ik nog meer tussen en boven de partijen gaan werken. Ik ben nu 55 en heb enerzijds de ervaring, en anderzijds ook nog de energie om deze spannende stap te maken”, aldus Aukema. Het werk als rechter ziet hij dan ook als een mooi en passend vervolg op zijn carrière, en een waar hij enorm naar uitkijkt. “Al zal ik de dynamiek en samenwerking bij RWV erg gaan missen”, voegt hij hieraan toe.

Mark Aukema is al sedert enkele jaren plaatsvervangend rechter in Rotterdam en Breda en begint per 1 juli aan de opleiding. Tot die tijd rondt hij de laatste lopende zaken bij RWV af.

RWV is Aukema zeer erkentelijk voor wat hij de afgelopen jaren voor het kantoor heeft betekend. Zij betreurt zijn vertrek als deskundig advocaat, betrokken partner en gewaardeerd collega en wenst hem heel veel succes in zijn nieuwe loopbaan.