McNetiq is op 2 juni door de jury van LEF 2014/2015 unaniem tot winnaar gekozen. Volgens juryvoorzitter Mike Korenvaar, tevens voorzitter van LEF, is McNetiq een vernuftige toepassing waar de industriële sector wereldwijd nog lang plezier aan gaat beleven. Het bedrijf ontwikkelde magneten voor verankeringen die tijdelijke lasnaden vervangen. Deze manier van verankeren is sneller en goedkoper.

Toch was het nog spannend, want ook de Leidse koffiemakers van Dutch Coffee (koude koffie) gooiden hoge ogen. Uiteindelijk bleef McNetiq in de vragenronde als beste overeind staan. Prijs was er ook voor SPT Benelux, die daglicht via nanotechnologie omzet in energie. Dit bedrijf ontving de publieksprijs. EnergyProof, een intermediair voor energie, was de vierde finalist.

De finale van LEF werd opgeluisterd door optredens van de rappers Sam&Falko en het cabaret van Maartje & Kine. De speciale gast van de avond, gehouden in de Leidse Schouwburg, was ras ondernemer Erik de Vlieger. Hij legde de finalisten op geheel eigen wijze het vuur aan de schenen met vragen die gedurfd en prikkelend waren.

De presentatie was in handen van RWV'er Bob Heeren. In de jury zaten naast Mike Korenvaar (BDO) en Dennis Captein (INTO business), die het hele seizoen reeds jureerden, ook Elles van Goozen (Elles & Hellen – oud-winnaar van LEF), Pauline Muller (Fleur de Dag – oud-finalist LEF) en Nicoline Schuitemaker (Schuitemaker’s Vishandel).

www.heblef.nl