Bron: Rijnstreek Business: https://rijnstreekbusiness.nl/2014/05/presentator-sterkste-schakel-finaleavond-bob-heeren-ondernemers-zullen-zich-echte-sterren-wanen/


Er zijn van die data die men ruim van tevoren rood omcirkelt. 23 mei is zo’n datum. Dan vindt de Grande Finale van de Sterkste Schakel Verkiezing plaats. In de prachtige ambiance van de Wintertuin van Hotels van Oranje worden de genomineerden warm ontvangen door gastheer van de avond Bob Heeren van RWV Advocaten en organisator van de Sterkste Schakel: Harry de Reus. De genodigden staat een onvergetelijke avond te wachten.

De genomineerde bedrijven kijken ongetwijfeld met een mix van spanning en enthousiasme uit naar hét moment: de finaleavond van 23 mei. Dan wordt duidelijk of hun nominatie wordt verzilverd. Ook Bob Heeren kijkt uit naar deze dag. “Het wordt een prachtige avond. Het is leuk, snel, informatief en vooral inspirerend. De ondernemers zullen zich in de fantastische entourage en excellente service van Hotels van Oranje echte sterren wanen; alsof ze bij een Oscar uitreiking aanwezig zijn.”

Perfect geregisseerd

Bob Heeren kent als advocaat, met ondernemingsrecht, arbeidsrecht en echtscheidingen als specialiteit, een aantal van de genomineerde bedrijven. Toch probeert hij zo blanco mogelijk zonder al te veel voorkennis van de deelnemers de avond te begeleiden. Desondanks laat het Sterkste Schakel-team niets aan het toeval over. De avond is perfect geregisseerd: strak programma, goed geluid, mooie video’s, voldoende entertainment en een professionele invulling van het officiële gedeelte.

Spanning opbouwen

Bob Heeren vindt het belangrijk dat er vaart in het programma zit en dat mensen geboeid blijven. “De ondernemers vinden het toch spannend en willen maar één ding weten: of ook zij in de prijzen zijn gevallen. Natuurlijk bouwen we de spanning op, maar dat wisselen we af met video’s van de speeddates en het juryberaad, met interacties met het publiek en optredens.”

Officieel moment

Op professionele wijze wordt in de loop van de avond bekend gemaakt wie in welke sector heeft gewonnen. “Het is allemaal heel officieel. Nadat eerst de top-3 is gepresenteerd, worden de winnaars per sector door een voice-over bekend gemaakt. Vervolgens brengt een notaris de envelop met daarin overallwinnaar van de Sterkste Schakel trofee. Je voelt de opwinding in de zaal. Elke winnaar krijgt kort het woord en dat zijn inspirerende verhalen. Wat mij betreft is dit de rode draad van de Sterkste Schakel: vanuit passie elkaar inspireren en van elkaar leren.”

Gereedschapskist

Zoals ondernemers elkaar inspireren is ook Bob Heeren door veel zaken geïnspireerd. Op zijn website bobheeren.nl uit hij dat. “Het is wie ik ben en wat ik meeneem.” Hij is al 28 jaar advocaat en heeft zich gedurende zijn carrière allerlei aanvullende communicatievaardigheden eigen gemaakt, onder andere als mediator en als NLP Master Practitioner. “Ik beschik over een persoonlijke gereedschapskist met vaardigheden die ik inzet in mijn werk als advocaat, mediator, trainer, coach én zanger en presentator.”

Schokeffect

Zingen en presenteren lijkt los van alle activiteiten te staan, maar heeft wel degelijk overeenkomsten met zijn werk als advocaat en trainer waarbij hij vaak voor groepen staat. “Ik doe het vooral omdat ik het leuk vind en daarnaast vind ik het schokeffect erg grappig”, licht hij toe. “Bijvoorbeeld als je tijdens een training ineens voorstelt ter ontspanning met elkaar te zingen. Mensen verwachten namelijk niet van een advocaat dat hij ook graag zingt.”

Anderen inspireren

De liefde voor show en theater is – naast ondernemerschap – gelijk de connectie tussen Harry de Reus en Bob Heeren. “Harry heeft daar een achtergrond in. Daarnaast houdt hij van het maken van verbindingen en met de Sterkste Schakel brengt hij dan ook ondernemers bij elkaar. Vorig jaar was het de 10e keer dat hij dit evenement organiseerde. Hij had aangegeven dat het leuk zou zijn als ik een lied tussendoor zou zingen. Tijdens de repetitie oefenden we het origineel. Wat Harry niet wist, was dat ik speciaal voor de avond een tekst voor hem had geschreven. Daarmee overviel ik hem vorig jaar”, met een trotse lach denkt de advocaat nog eens terug aan dat moment. Ook dit jaar zal hij er alles aan doen iedereen een leuke avond te bezorgen. “Het is zo mooi te zien, dat de ondernemers zich ineens realiseren dat wat zij doen niet zo vanzelfsprekend is, maar dat ze daarmee anderen inspireren.”