Twee maanden lang loop je vijf dagen per week stage binnen de verschillende secties van RWV. Let wel: met studieverplichtingen wordt gedurende de stage beperkt rekening gehouden.

De student-stage

Als student-stagiair bij RWV Advocaten:

 • stel je processtukken, adviezen en (juridische) analyses op;
 • ontvang je van onze advocaten feedback op de stukken die je hebt opgesteld;
 • woon je zittingen en onderhandelingen bij;
 • schuif je aan bij cliëntgesprekken en masterclasses; en
 • borrel je mee op vrijdagmiddag en bij netwerkborrels.

Kortom, RWV kan de bakermat worden van jouw carrière en netwerk in de advocatuur!

Over RWV Advocaten

RWV Advocaten is met ongeveer 30 advocaten één van de grotere advocatenkantoren in Leiden. Onze advocaten procederen en adviseren binnen een breed scala aan rechtsgebieden. Daarnaast brengen ze frequent publicaties uit, maken ze video’s en webinars, zijn ze actief op social media, organiseren ze diverse bijeenkomsten en gaan ze regelmatig naar (internationale) congressen. De cultuur binnen RWV is informeel en collegiaal, en leent zich dus voor een ideale (eerste) ervaring in de advocatuur.

Onze praktijk bevat onder meer de volgende rechtsgebieden, waarin ook student-stagiairs werkzaam zijn tijdens de stage:

 • arbeidsrecht;
 • bestuursrecht;
 • familierecht;
 • financieel recht;
 • insolventierecht;
 • intellectuele eigendomsrecht;
 • ondernemingsrecht; en
 • vastgoedrecht.
voormalig student-stagiairs aan het woord

waarom stage lopen
bij RWV advocaten?

"Ik heb mijn stage bij RWV Advocaten enorm positief ervaren. Je wordt gelijk meegenomen in de dagelijkse bezigheden. Omdat het een algemene stage is, krijg je te maken met veel verschillende rechtsgebieden. In de ochtend kan je bijvoorbeeld bezig zijn met familierecht, om in de middag over te stappen naar het ondernemingsrecht. Elke dag weer een nieuwe uitdaging. Je merkt dat alle advocaten passie voor hun vak hebben en je ook graag helpen als je er niet uit komt." 

Kyrah (voormalig student-stagiaire)

"Stage lopen bij RWV Advocaten is enorm aan te raden. Je wordt meteen betrokken bij lopende zaken en zodoende ook snel opgenomen binnen het team. Zo mocht ik op mijn allereerste dag al meteen mee naar een zitting bij de rechtbank. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om alle afdelingen te assisteren, waardoor je je goed kan oriënteren binnen de verschillende rechtsgebieden."

Rick (voormalig student-stagiair)

“Bij RWV hangt een ongedwongen en gezellige sfeer die gemakkelijk overgaat in professionaliteit. Dit bevordert de algehele (leer)ervaring die je als stagiair opdoet.”

Britt (voormalig student-stagiaire)

 “Bij RWV voel je je meteen thuis. Er heerst een erg goeie werksfeer en alle collega’s zijn oprecht met je betrokken. Mijn student-stage bij RWV was zeer leerzaam.”

Marijn (voormalig student-stagiair)

“Vanaf de eerste dag denk je actief mee bij de behandeling van dossiers en het oplossen van juridische vraagstukken. Daarnaast is er mogelijkheid tot het bijwonen van verschillende masterclasses en rechtszaken.”

Jort (voormalig student-stagiair)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse? Wacht niet langer!

Stuur je CV met een korte motivatiebrief, je cijferlijst(en) en eventuele eerdere stagebeoordeling(en) door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. Jouw gegevens worden bewaard conform onze Privacyverklaring sollicitanten.

RWV ziet ernaar uit om jou een onvergetelijke indruk te geven van de advocatuur!

heb je vragen?
stel ze gerust aan Kelly