Dunavie is een woningcorporatie in Katwijk. Ze bieden een prettig thuis aan mensen die zelf niet of moeilijk in hun huisvesting kunnen voorzien.

Bij Dunavie bestond al langer de wens om hun arbeidscontracten en vele andere personeels- en gedragsregelingen om te zetten naar een meer eigentijdse, visuele vorm. Een vorm die past bij hun huidige kernwaarden: Persoonlijk, Duidelijk, Verrassend en Samen.

Sylvia Timmermans, HR adviseur bij Dunavie: “Op LinkedIn zag ik een visueel gemaakte arbeidsovereenkomst voorbijkomen en dacht toen: dat is het! Werken met korte, duidelijke en overzichtelijke beleidsstukken, regelingen en of overeenkomsten. We gaan zoveel mogelijk visueel maken.”

Dunavie schakelt RWV in voor Legal Design-project

Dunavie werkt al langere tijd samen met RWV en voornamelijk met de advocaten arbeidsrecht. Sylvia: “Het was dan ook een logische keuze om bij RWV aan te kloppen met de vraag of ze wilden meedenken over het omzetten van overeenkomsten en beleidsstukken in Legal Design.”  

Sylvia sprak af met Nadine van der Slot en Kimberley Colléé en ook zij waren direct enthousiast. Ze stelden een projectgroep samen dat, naast hen, ook bestond uit Jeroen Joustra. Jeroen heeft als oud-eigenaar van een reclamebureau ongelofelijk veel feeling met Legal Design en is er ook een groot voorstander van. Hij hield zich dan ook bezig met de designs en Nadine en Kimberley waren er om samen met Sylvia de inhoud van de arbeidsovereenkomsten en regelingen vast te stellen. De stukken moesten immers juridisch gezien wel kloppen. “Die combinatie is een absolute meerwaarde!”, aldus Sylvia.

Ze gaat verder: ”Omdat we al jaren samenwerken met RWV, was het vertrouwen er sowieso. De samenwerking verloopt altijd prima. En dat was tijdens dit project niet anders.”

Resultaat: korte, bondige en overzichtelijke stukken in Legal Design

In een eerste gesprek werden de wensen, eisen en verwachtingen besproken met Sylvia. Aan de hand van deze wensenlijst werd allereerst de inhoud van de arbeidscontracten en regelingen bepaald. Daarna ging Jeroen aan de slag en kwam een eerste ontwerp tot stand. “Wat me vooral opviel is dat al onze wensen waren meegenomen in het ontwerp.” Na wat bijschaven kon Dunavie de documenten in gebruik nemen.

Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. De reacties van medewerkers zijn heel positief. Ze zijn blij dat de Legal Design stukken kort, bondig en overzichtelijk zijn. En aantrekkelijk om te lezen.

Legal Design inzetten in jouw organisatie?

Wil je Legal Design inbedden in jouw organisatie op arbeidsrechtelijk gebied? Neem gerust contact op met Nadine van der Slot of Kimberley Collée. Of bekijk ons aanbod om arbeidsovereenkomsten voor een aantrekkelijke prijs om te zetten naar een aantrekkelijk visueel document. 

Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het stuk visueel vormgeven. Naast de arbeidsovereenkomst, hebben wij al diverse  documenten aan de hand van Legal Design snel inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt voor de werknemers van onze klanten, zoals:

  • Verzuimprotocol
  • Werktijden- en verlofregeling
  • Regeling ongewenst gedrag
  • Gedragsregels
  • Privacyverklaring voor werknemers
  • Gedragscode internet- en e-mailgebruik
  • Agressiebeleid
  • Gebruikersovereenkomst
  • Thuiswerkovereenkomst
  • Stageovereenkomst