Dinsdag 23 april | 12.15 - 13.45 uur


Het maatschappelijke gesprek dat moet leiden tot een verandering van cultuur en gedrag op de werkvloer is in volle gang. 

Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld Mariëtte Hamer heeft een handreiking ontwikkeld voor het melden van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer die handvatten biedt. De rechtspraak roert zich, net als de wetgever. Inmiddels wordt ook aangenomen dat niet seksueel gedrag grensoverschrijdend kan zijn. Hoe zie je door die veelal nieuwe bomen als professional het bos? 

  • Wanneer is gedrag eigenlijk grensoverschrijdend?
  • Wat moet je als werkgever doen in geval van een klacht?
  • Welke interventies zijn voor het aanpakken daarvan nuttig?
  • Wat zijn valkuilen als je iemand die zich grensoverschrijdend gedraagt wil ontslaan?
  • Welke vaardigheden heb jij en hebben jouw leidinggevenden nodig?

 Advocaat arbeidsrecht én communicatiespecialist Bob Heeren geeft antwoord en knoopt recht, psychologie en praktijk in een onderhoudend en voedzaam uurtje aan elkaar. Zodat hoofd, hart en onderbuik elkaar wat dit onderwerp betreft weer helemaal verstaan. 

Waardoor jij als professional weet wat je moet doen voor een effectieve grensbewaking. Gebruik je daarbij ook nog eens de juiste reglementen die we bij RWV op jouw organisatie kunnen afstemmen dan ben je optimaal voorbereid.

Kom naar onze masterclasses

Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan onze masterclasses. Deze masterclasses vinden plaats in een kleine setting waarin interactie en discussie centraal staan. Terwijl je geniet van de lunch, lichten onze advocaten de juridische kant van een arbeidsrechtelijk thema toe. 

Tijdens en na de presentatie staan we open voor al je vragen en opmerkingen. Omdat onze doelgroep voornamelijk bestaat uit HR-managers en P&O-medewerkers, is er volop ruimte om dieper op het onderwerp in te gaan. 

We kijken ernaar uit om je (opnieuw) te verwelkomen!

Kom naar onze masterclass

Graag nodigen we je uit voor onze masterclass, die in een kleine setting en op informele wijze wordt gehouden, met veel ruimte voor interactie en discussie. Terwijl je geniet van de lunch, lichten onze advocaten de juridische kant van een arbeidsrechtelijk thema toe. Tijdens en na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen en kunnen we, juist omdat de groep voornamelijk uit HR-managers en P&O medewerkers bestaat, dieper op het onderwerp ingaan. Ben je er (weer) bij?!