In september en oktober 2014 zijn Horeca Gouda B.V., Wereld's Wonen B.V. en Vijlbrief P&O B.V. bij vonnis van de Rechtbank 's-Gravenhage failliet verklaard.

Horeca Gouda B.V.

Bij vonnis van de Rechtbank 's-Gravenhage d.d. 30 september 2014 is Horeca Gouda B.V. in staat van faillissement verklaard met aanstelling van mr. H.J. Bakker als curator.

Horeca Gouda B.V. voert een horeca uitzendbureau. Gedurende haar bestaan had failliet slechts één opdrachtgever. Dit restaurant heeft haar deuren gesloten. De curator verwacht dan ook niet dat een doorstart gerealiseerd zal worden.

Wereld’s Wonen B.V.

Bij vonnis van de Rechtbank 's-Gravenhage d.d. 16 september 2014 is Wereld’s Wonen B.V. in staat van faillissement verklaard met aanstelling van mr. M.M. Hoving als curator.

Wereld’s Wonen is de kort voor faillissement gewijzigde statutaire naam van de interieurinrichter Houweling Kunst van ’t Wonen te Alphen aan den Rijn. Het faillissement is ontstaan uit een combinatie van tegenvallers rondom de verhuizing van het bedrijf naar de huidige locatie aan de Euromarkt en de tegenvallende economische omstandigheden.

Inmiddels heeft een doorstart plaatsgevonden. De activiteiten zijn per 8 oktober 2014 overgenomen door een vennootschap van de heer G. de Jeu. Acht van de tien personeelsleden behouden daardoor hun baan.

Vijlbrief P & O B.V.

Bij vonnis van de Rechtbank ’s-Gravenhage d.d. 14 oktober 2014 is Vijlbrief P & O B.V. in staat van faillissement verklaard met aanstelling van mr. K.E. Beerlage als curator.

De onderneming hield zich bezig met het verrichten van assessments en met coaching. Er is een doorstart tot stand gekomen waarbij de goodwill is verkocht. De curator zal nu onder meer nog de inventaris te gelde maken.

Details en openbare verslagen kunt u (binnenkort) vinden op onze website. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de faillissementsadministratie.