Als je software op maat laat ontwikkelen, is er een factor die vaak over het hoofd wordt gezien: het auteursrecht. Als opdrachtgever is het essentieel om te weten hoe auteursrechtelijke kwesties uw investering kunnen beïnvloeden. Het auteursrecht beschermt de maker van de software tegen ongeoorloofd gebruik en bepaalt wat er met het werk mag gebeuren. Met andere woorden: omdat je als opdrachtgever voor de ontwikkeling van de software betaalt, maakt je niet automatisch de eigenaar van de software. 

Maar wie heeft nu eigenlijk het auteursrecht op maatwerksoftware? 

Download het whitepaper en krijg antwoord op deze vraag. Lees welke misvattingen er nog meer bestaan en voorkom onaangename verrassingen in de toekomst. We geven oplossingen en praktische tips. En tenslotte kun je zelf aan de hand van een interactieve flowchart bepalen of er sprake is van auteursrecht en zo ja, waar het auteursrecht ligt. 

Waarom het downloaden van het whitepaper een goed idee is:

  • Inzicht in auteursrechtelijke kwesties: Het biedt waardevolle inzichten in de complexe wereld van auteursrechtelijke kwesties met betrekking tot maatwerksoftware. Na het lezen begrijp je wie het auteursrecht bezit en waarom het als opdrachtgever belangrijk is om afspraken over het auteursrecht goed te regelen en vast te leggen.
  • Voorkomen van juridische geschillen: Als je begrijpt hoe het auteursrecht werkt bij maatwerksoftware, kun je potentiële juridische geschillen vermijden. Het whitepaper helpt je om mogelijke problemen te identificeren en te voorkomen voordat ze ontstaan.
  • Bescherming van investeringen: Als opdrachtgever investeer je mogelijk aanzienlijke middelen in de ontwikkeling van maatwerksoftware. Je leert hoe je deze investeringen kunt beschermen door middel van passende auteursrechtelijke afspraken.
  • Strategische besluitvorming: Het helpt je bij het nemen van strategische beslissingen met betrekking tot het verkrijgen van auteursrechten of het verkrijgen van licenties voor maatwerksoftware. Het biedt inzicht in de verschillende opties en de voor- en nadelen van elk.

Juridische hulp nodig?

Kom je er na het lezen van het whitepaper nog niet helemaal uit, neem dan contact op met een van onze ervaren Intellectueel eigendom advocaten. We voorzien je van waardevol advies dat je kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het voorkomen van mogelijke valkuilen. Ook kunnen wij je helpen bij het opstellen van overeenkomsten met programmeurs. 

Wat kun je verwachten?

PREVIEW whitepaper

Wie heeft het auteursrecht op maatwerksoftware? 
doe de check

DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER

voer je gegevens in en 
ontvang het whitepaper

Wil je zelf checken waar het auteursrecht op maatwerksoftware ligt? Voer je gegevens in en je ontvangt een e-mail waarmee je het whitepaper gratis kunt downloaden.