Wanneer is er sprake van een medische fout?

Er is sprake van een medische fout als een medische ingreep door verkeerd handelen van de medicus tot schade bij jou als patiƫnt leidt. Maar ook wanneer je schade lijdt als gevolg van een onjuist medisch advies of het gebruik van een ondeugdelijk hulpmiddel, is er sprake van een medische fout.

Wie stel je aansprakelijk; de behandelend specialist of het ziekenhuis?

Een specialist kan aansprakelijk worden gesteld op het moment dat hij niet heeft gehandeld zoals van hem verwacht mocht worden op grond van de wettelijke plicht van goed hulpverlenerschap. In dat geval kun je, naast de behandelend specialist, ook eventueel het ziekenhuis aansprakelijk stellen voor de schade.

Schadevergoeding

Nadat de aansprakelijkheid van de behandelend specialist vast staat, wordt beoordeeld wat de omvang van de door jou geleden letselschade is. De schade ten gevolge van een medische fout kan behoorlijk oplopen.

Wat kost het als je een advocaat inschakelt?

Staat de aansprakelijkheid vast, dan zal de aansprakelijke tegenpartij verplicht zijn de (redelijke) kosten van juridische bijstand te vergoeden. Onze bijstand kost je als slachtoffer dan dus niets. 

Wij staan je dan ook graag bij! 

Wat kunnen onze letselschade advocaten voor jou betekenen?

Bij het vaststellen van de schade zullen onze letselschadespecialisten je bijstaan, waarbij we gebruik maken van zeer deskundige medische adviseurs.

Onze letselschade advocaten 
staan voor je klaar

Button LinksButton Links

Misschien ook interessant voor jou?