Het vraagt best moed om samen naar een mediator te gaan om te scheiden. En elkaar het achterste van je tong te laten zien.

Voor wie dat moeilijk vindt, kan het ook anders.

Scheiden met ieder een eigen advocaat

Dan neemt ieder een eigen advocaat in de arm die woorden omzetten in juridische krachttaal. Een taal die vaak pijn doet. Die van voormalige partners tegenstanders maakt die via hun advocaten communiceren. Waardoor standpunten scherper worden. De boel kan escaleren. En de winst van de een, het verlies van de ander is.

Maar of dat beter is?

Zelfs in vechtscheidingen zie ik als advocaat hoe al een klein beetje contact – vaak op initiatief van een rechter – van partijen die tegenover elkaar staan weer samenwerkende ex-partners maakt. Die hun conflicten ook zelf kunnen oplossen.

Het vraagt alleen moed om het samen te doen.

Echtscheidingsmediation: samen het gesprek aangaan

Bij mediation ga je vanaf het begin al in gesprek met elkaar, in het bijzijn van een neutrale scheidingsmediator. En ja, zonder het beschermende schild van een eigen advocaat of van een rechter kan dat af en toe confronterend zijn. Maar het fijne van mediation bij scheiding is dat je samen met je ex-partner wel zelf de regie over dat proces hebt.

Samen werken jullie aan een zoektocht.
Met als doel te vinden wat echt belangrijk is.
Waar gaat het nou werkelijk om?

Voordeel van mediation bij scheiding: ontdekken wat telt

Wat zit er onder de wens voor alimentatie of voor de helft van het huis? Veelal gaat het ook om gevoelsaspecten als rust, geluk, respect en gezien worden. Onderwerpen die je doorgaans niet in een uitspraak van een rechter ziet.

Als scheidingsmediator zoek ik naar die onderliggende gevoelens en behoeften. Maak ik ze duidelijk. En laat ik ex-partners die aan elkaar duidelijk maken.

Want voor wie weet wat werkelijk belangrijk is voor zichzelf en voor de ander, is het gemakkelijker om alles snel en goed te regelen.

Zelfs in een pijnlijke periode als een echtscheiding.

Waar een beetje moed al niet toe kan leiden.

Maak gratis kennis met een scheidingsmediator

De scheidingsmediators van RWV Advocaten zijn deskundig en ervaren in de juridische én psychologische zaken die bij een scheiding spelen. Ze hebben aandacht voor de partners en voor de kinderen.

Wil je onderzoeken of mediation voor jullie scheiding werkt? Dan ben je van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Een prettige manier om meer informatie te krijgen over het mediationtraject en wat daarvoor nodig is.

Een afspraak maken kan telefonisch (071-7502205) of via onderstaand formulier.

Gesubsidieerde rechtsbijstand of toevoeging

Voldoen jullie aan de voorwaarden, dan betaalt de overheid een vast bedrag voor de kosten van de scheidingsmediator. En betalen jullie alleen een eigen bijdrage. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand of toevoeging. Je leest er alles over op www.rechtsbijstand.nl.

RWV Advocaten werkt niet met dat systeem. Wil je daar toch gebruik van maken, neem dan contact op met het Juridisch Loket (0900-8020). Deze instantie verwijst je naar een scheidingsmediator die wel met gesubsidieerde rechtsbijstand werkt.