Groot nieuws, dezer dagen. HEMA stelt haar klanten in staat om naast de appelkruimeltaart, een setje onderbroeken of een handige reiswekker meteen een testament of samenlevingscontract mee te nemen. Wel zo handig, vindt het concern. En voordelig. De klant krijgt een concept per mail en daarna een telefoontje van de notaris om een handtekening te komen zetten. En klaar is Kees. Of wordt u nu een (eenheids)worst voorgehouden?

Veel mensen voelen zich veilig als ze een contract sluiten. De ervaring leert echter dat veel mensen niet weten wat er precies in hun contract staat. Of wat het contract concreet voor hen betekent. Nog minder mensen kunnen voorzien wat er allemaal in zakelijke zin kan gebeuren als een relatie eindigt. Bovendien: een contract van € 125,00 lijkt erg mooi, maar kan geen maatwerk zijn. En dus loopt u het risico dat u bij het beëindigen van de relatie voor onaangename verrassingen komt te staan.

Naast dat de liefde over is, spelen er immers ook andere problemen. Mensen die tevergeefs denken dat ze alimentatie krijgen. Anderen die zomaar op straat komen te staan. Goederen die samen zijn betaald, maar toch eigendom van maar één partij blijken te zijn. Betaalde kosten die niet of minder volledig kunnen worden verrekend. Pensioenen die onverdeeld blijven.

Dan heb je een goede advocaat nodig. Iemand die de regels kent en die weet hoe de rechter denkt. Iemand die heldere tariefafspraken kan maken. Minder goedkoop dan bij de HEMA. Meer waardevol.

Een contract tussen geliefden is geen levensverzekering.

Een contract dat tot meer problemen leidt, dat is voer voor advocaten.

Is dit nu “Echt HEMA”?