Nadat de Rechtbank Den Haag op 2 januari 2019 de eigen aangiften tot faillietverklaring van de ‘retailtak’ van SecurCash aanvankelijk afwees, werd - na een korte surseanceperiode - op 8 januari 2019 het faillissement van SecurCash Nederland B.V. uitgesproken. Op 11 januari 2019 volgde dochtervennootschap SecurCash Geldverwerking B.V. RWV-er Martijn Hoving en Marc Udink van Udink Schepel Advocaten werden aangesteld als curatoren.

SecurCash in zwaar weer

Het faillissement betreft alleen het gedeelte van SecurCash dat geld van en naar winkels vervoert (de ‘retailtak’). Het bedrijfsonderdeel dat geld voor banken vervoert blijft buiten het faillissement.

SecurCash Nederland werd in 2015 door Diebold Nixdorf gekocht van Brink’s en verkeerde destijds al in zwaar weer. Diebold Nixdorf is er niet in geslaagd om de winstgevendheid te herstellen. Volgens de directie door de snelle teruggang van het gebruik van contant geld in Nederland en omdat ze te maken had met lage marges en hevige concurrentie.

Werkzaamheden stoppen uiterlijk eind januari 2019

Tot uiterlijk eind januari gaat het transport van geld van en naar winkels nog door. Inmiddels is duidelijk dat er geen doorstart van (delen van) het bedrijf zal plaatsvinden en dat betekent dat alle klanten voor het einde van de maand over moeten stappen naar een andere aanbieder of anderszins maatregelen moeten treffen om het wegvallen van de dienstverlening van SecurCash Nederland B.V. op te vangen.

Contact inzake het faillissement van SecurCash

Voor vragen van klanten is een speciaal telefoonnummer geopend: 030-6356195. Dit nummer zal echter eind januari worden afgesloten. U kunt uw vragen het beste mailen aan klant@securcash.nl.

Wilt u een vordering indienen, stuur dan een e-mail naar insolventie@udinkschepel.nl.