De Sectie Insolventierecht is bij de volgende faillissementen betrokken.

Stichting Re-Integratiefonds MaakBaan h.o.d.n. Supervlaai Katwijk

Bij vonnis van de Rechtbank ’s-Gravenhage d.d. 10 mei 2011 werd mr. O.P. Kuit aangesteld als curator in het faillissement van Stichting Re-Integratiefonds MaakBaan.

Stichting Re-Integratiefonds MaakBaan werd opgericht om personen met beperkte arbeids-mogelijkheden aan een baan te helpen. Daartoe kocht de Stichting met behulp van een subsidie van het UWV een vlaaishop in Katwijk aan, de Supervlaai. Door diverse omstandigheden, waaronder de hoge kosten van begeleiding en tegenvallende omzetten draaide de onderneming verlieslijdend. De curator heeft de onderneming going concern dan wel de activa in de verkoop geplaatst.

Het Gordijn Atelier

Bij vonnis van de Rechtbank 's-Gravenhage d.d. 3 mei 2011 werd mr. D.A. Beck aangesteld als curator in het faillissement van de commanditaire vennootschap Het Gordijn Atelier en dat van haar beherend vennoot Yackham.

De activiteiten van het Gordijn Atelier bestonden uit het vervaardigen van gordijnen van hoogwaardige kwaliteit mede in opdracht van stylistes. De curator heeft de activiteiten tot 20 mei 2011 voortgezet en vervolgens een doorstart gerealiseerd. In de komende periode zal het faillissement verder worden afgewikkeld.

Conceptor B.V.

Bij vonnis van de Rechtbank 's-Gravenhage d.d. 17 mei 2011 werd mr. H.J. Bakker aangesteld als curator in het faillissement van Conceptor B.V.

Conceptor B.V. betreft de holdingvennootschap van 'Op Visite B.V.' en zal met dit faillissement worden afgewikkeld.

Schoonmaakbedrijf AB

Bij vonnis van de Rechtbank ’s-Gravenhage d.d. 31 mei 2011 werd mr. H.J. Bakker aangesteld als curator in het faillissement van de vennootschap onder firma Schoonmaakbedrijf AB en haar twee vennoten.

De activiteiten van de onderneming lagen al stil en het faillissement zal naar verwachting binnen vrij korte termijn kunnen worden afgewikkeld.

Century Bedrijfsdiensten B.V.

Bij vonnis van de Rechtbank 's-Gravenhage d.d. 31 mei 2011 werd mr. D.A. Beck aangesteld als curator in het faillissement van Century Bedrijfsdiensten B.V..

De activiteiten van Century Bedrijfsdiensten B.V. bestonden uit het verlenen van bedrijfsdiensten en het detacheren van personen c.q. aannemersbedrijf in de burgerlijke en utiliteitsbouw. De activiteiten van de onderneming lagen al stil. In de komende periode zal het faillissement verder worden afgewikkeld.

Details en openbare verslagen kunt u (binnenkort) vinden op de website van ons kantoor. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze faillissementsadministratie (071-750 22 45).