Wie is Harjo Bakker? Wat vindt hij het leukste aan zijn werk, wat is zijn advies aan bedrijven in moeilijkheden en wat trekt hem aan in de bloemenbranche? Wat doet hij met zijn vrije tijd en hoe ontspant hij na een dag onder hoogspanning te hebben gewerkt?

Harjo als advocaat: mooi als het uiteindelijk goed komt met die ondernemer

Harjo is advocaat ondernemingsrecht en insolventierecht in de ruimste zin van het woord. Hij heeft inmiddels een track record opgebouwd op het gebied van fusies & ruzies, advisering van bedrijven in moeilijkheden, financiering, herstructurering en doorstarts.

Het mooiste vindt hij als hij voor een bedrijf in moeilijkheden een doorstart weet te realiseren, deze ondernemer uiteindelijk met een aantal onderdelen door kan en die ondernemer weer een toekomst heeft.

Harjo werkt graag voor ondernemers in de bloemensector. “Omdat de branche heel dynamisch is en een internationaal karakter heeft, krijg ik met een breed palet aan mogelijke juridische kwesties te maken, dat vind ik leuk”.

Inmiddels weet Harjo heel goed waar zijn kracht ligt. En tegelijkertijd weet hij wat hij niet kan. “Het is dan in het belang van de klant om iemand in te schakelen die wel specialist is op dat bepaalde vlak en niet zelf te gaan klussen.

Harjo als ‘familyman’

Harjo is een echte ‘familyman’ en besteedt veel tijd aan zijn gezin. Hij staat graag langs de lijn bij zijn kinderen, die allebei rugbyen bij Diok Leiden, om te supporteren. Daarnaast is hij een keer per week hulptrainer. “Ik vind het belangrijk om iets te doen voor de vereniging en daarbij voor de samenleving”.