Samen met Centrum voor Jeugd en Gezin, Verhees Notarissen, Hoevens Makelaardij en Katwijks Hypotheekhuys organiseerden we op 15, 16, 17 oktober het Scheidingscafe. We kijken terug op drie zeer succesvolle edities.

Het Scheidingscafé Leiden-Bollenstreek is in 2013 opgezet met het idee mensen die gaan scheiden op een prettige, makkelijke manier van informatie te voorzien. Een scheiding is vaak al moeilijk genoeg.

De informatieavonden zijn bedoeld om op 1 avond, op 1 plek antwoord te krijgen op alle vragen rondom een echtscheiding.

Zo konden bezoekers in Leiden, Rijnsburg en Noordwijk terecht bij tal van deskundigen die hen op diverse gebieden verder hielpen. Bijvoorbeeld door advies te geven over het opstellen van een ouderschapsplan, ‘hoe vertellen we het de kinderen’, de verkoop van het huis of het vastleggen van afspraken.

Enthousiaste reacties

Er werden veel vragen gesteld en de aanwezige bezoekers waren erg enthousiast. Met name over het gemak en de snelheid waarmee al hun vragen werden beantwoord. ‘Ik heb al uren op Internet gezocht, maar hier krijg ik eindelijk echt duidelijke antwoorden’ was een veelgehoorde uitspraak.

Meer informatieavonden in 2014

Ook in 2014 organiseren we weer diverse Scheidingscafé’s, te beginnen in januari. Houdt de website (www.scheidingscafe-leidenbollenstreek.nl) in de gaten voor meer informatie of volg het Scheidingscafe op Twitter en/of Facebook.

Meer informatie: www.scheidingscafe-leidenbollenstreek.nl.