De ‘Dag van de Scheiding’ is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen, een initiatief dat RWV Advocaten steunt. Met deze dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Gemiddeld strandt één op de drie huwelijken, wat inhoudt dat er tegenwoordig meer dan 30.000 echtscheidingen per jaar worden uitgesproken. Dat is nog los van het aantal relaties en geregisterd partnerschappen dat wordt beëindigd.

Kom langs of neem contact op tijdens de ‘Dag van de Scheiding’ voor een vrijblijvend advies

Tijdens de ‘Dag van de Scheiding’ op vrijdag 8 september aanstaande openen wij onze deuren tussen 09:00 en 17:00 uur. Loop deze dag gerust even binnen om vrijblijvend en kosteloos kennis te maken met onze advocaten en scheidingsmediators en meer informatie te krijgen over scheiden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met een van onze advocaten en scheidingsmediators voor het maken van een afspraak: 071-750 22 00.

Hulp bij een (mogelijke) echtscheiding

Er komt veel kijken bij een scheiding en begrijpelijkerwijs zijn er ook veel onzekerheden. Hoe gaat het verder met de kinderen? Hoe ziet mijn financiële plaatje er na de scheiding uit? Kan ik mijn bedrijf voortzetten? Houd ik nog pensioen over? Op deze en andere vragen kan een advocaat antwoord geven.

Uw belangen staan voorop

Onze advocaten en scheidingsmediators kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden, zowel praktisch als juridisch. Uw belangen dienen als uitgangspunt voor de bepaling van het behandeltraject en de verdere aanpak van uw zaak. Wij luisteren niet alleen naar hetgeen u zegt, maar ook naar datgene dat u juist niet zegt, omdat achter die verzwegen woorden vaak veel meer zit dat van belang voor u is.

Mediation of toch een echtscheidingsprocedure?

Er zijn meerdere trajecten mogelijk om een relatie af te sluiten. U kunt denken aan mediation, collaborative divorce, een gemeenschappelijke verzoekschrift procedure of een eenzijdige procedure bij de rechtbank. Welk traject bij u past, is afhankelijk van uw eigen voorkeur en uw persoonlijke situatie. Met u bespreken onze ervaren en gespecialiseerde advocaten en scheidingsmediators graag de mogelijkheden.

Wacht niet te lang met het inwinnen van echtscheidingsadvies

Ons advies aan u is om niet te lang te wachten voordat u zich tot een advocaat wendt voor advies en bijstand. Het risico bestaat dat de zaak onnodig escaleert. Bijstand van een gespecialiseerde advocaat heeft vaak een de-escalerende werking, omdat wordt voorkomen dat u zich te veel door uw emoties laat leiden. Ook is in een vroeg stadium vaak nog mediation bespreekbaar. Wacht daarom niet te lang met het inwinnen van advies over de mogelijkheden. De ‘Dag van de Scheiding’ leent zich hier uitstekend voor!

Zonder goed einde, geen goed begin.