Misschien denk je na over een scheiding, maar vind je de drempel nog te hoog om bij een advocaat binnen te stappen. Op 9 september 2022, de Dag van de Scheiding, nemen wij die drempel voor je weg. Wij openen die dag onze deuren om je vrijblijvend en kosteloos informatie te geven over scheiden. 

Gratis advies bij scheiding

Je kunt bij ons online een afspraak inplannen of je kunt telefonisch contact opnemen met een van onze advocaten en scheidingsmediators voor het maken van een afspraak. Je kunt ons bereiken op 071-750 22 00.


Op tijd deskundig advies inwinnen

Scheiden is voor de meeste mensen een stressvolle en onoverzichtelijke periode. Als je overweegt om te scheiden, dan is het verstandig om tijdig informatie in te winnen en je te oriënteren over de gevolgen van een mogelijke scheiding. Je krijgt dan een beter beeld van wat je te wachten staat en hoe jouw verdere toekomst na een echtscheiding er uit kan zien. Het is daarbij belangrijk dat je een deskundige raadpleegt, die antwoord kan geven op diverse vragen, zoals:

  • Hoe gaat het verder met de kinderen?
  • Hoe ziet mijn financiële plaatje er na de scheiding uit?
  • Kan ik mijn bedrijf voortzetten?
  • Kan ik in het huis blijven wonen?
  • Hoe zit het met alimentatie?
  • Houd ik nog pensioen over? 
     

Met de antwoorden op deze vragen en informatie van een gespecialiseerd scheidingsadvocaat krijg je een beter beeld van jouw toekomstige situatie. Ter voorkoming van onnodige escalatie adviseren wij je om niet te lang te wachten met het raadplegen van een scheidingsadvocaat. In een vroeg stadium behoort mediation namelijk vaak nog tot de mogelijkheden.

STAPPENPLAN SCHEIDING

Omdat er bij een scheiding veel op je afkomt, kan het prettig zijn om een plan van aanpak te hebben. Als je daar behoefte aan hebt, download dan vooral ons stappenplan scheiding. Het stappenplan bestaat uit negen stappen:

Stap 1: Hoe vertel ik het mijn partner?
Stap 2: Hoe en wanneer vertellen wij het de kinderen?
Stap 3: Welke specialistische hulp hebben wij nodig?
Stap 4: Hoe wil je scheiden?
Stap 5: Persoonlijke en financiële gegevens
Stap 6. Ouderschapsplan
Stap 7. Verdeling/afwikkeling huwelijkse voorwaarden
Stap 8. Kinder- en partneralimentatie
Stap 9. Pensioen

Download stappenplan

Scheidingsmogelijkheden

Naast mediation zijn er meerdere trajecten mogelijk om een relatie af te sluiten, bijvoorbeeld middels overlegscheiden/collaborative divorce, een gemeenschappelijke verzoekschrift procedure of je kunt ervoor kiezen ieder een eigen advocaat in de arm te nemen. Welk traject bij je past is afhankelijk van jouw eigen voorkeur en jouw persoonlijke situatie.

Kom op de Dag van de Scheiding langs voor gratis advies

Als je overweegt om uit elkaar te gaan, dan ben je vrijdag 9 september 2022 van harte welkom tussen 09.00 en 17.00 uur bij ons op kantoor. Plan zelf een afspraak in en kom gerust langs om vrijblijvend en kosteloos kennis te maken met onze advocaten en scheidingsmediators.

Wij geven je inzicht in de stappen die genomen moeten worden voor een goede afwikkeling van een scheiding en bespreken de mogelijke scheidingsmogelijkheden met je. Wij kijken samen met jou naar jouw wensen en mogelijkheden, zowel in praktisch als juridisch opzicht. Jouw belangen dienen als uitgangspunt voor de bepaling van het traject en de verdere aanpak van jouw zaak.

Je bent van harte welkom bij ons op kantoor!


De 'Dag van de Scheiding' is een initiatief van Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). RWV is aangesloten bij deze vereniging.