Per 1 januari 2019 komen kleine pensioenen, bestaande uit € 2,- bruto of minder per jaar, te vervallen. De reden hiervoor is dat de hoge administratiekosten niet opwegen tegen de kleine pensioenen. Pensioenfondsen worden daarom per 1 januari 2019 in de mogelijkheid gesteld om kleine pensioenen te laten vervallen. 

Mocht de deelnemer toch zijn kleine pensioen willen houden, dan zal hij dat vóór 1 januari bij de pensioenuitvoerder moeten aangeven. In dat geval kan de deelnemer ervoor kiezen om het opbouwde pensioen ineens uit te laten keren of over te dragen aan de huidige pensioenuitvoerder. Via de website van www.mijnpensioenoverzicht.nl kan de deelnemer checken of sprake is van een klein pensioen. 

Kleine pensioenen van meer dan € 2,- en minder dan € 474,11 bruto per jaar mogen met ingang van 1 januari 2019 echter niet meer worden afgekocht. Deze pensioenen blijven staan bij de pensioenuitvoerder of kunnen worden samengevoegd en ondergebracht bij de pensioenuitvoerder waar op dat moment pensioen wordt opgebouwd. Op deze manier behouden deelnemers het pensioen, ook al is de omvang beperkt. 

Meer weten over pensioen?

Neem gerust contact met ons op.