Onlangs heb ik een masterclass gegeven over effectief leidinggeven op de werkvloer. Je vraagt je misschien af waarom een advocaat en mediator zo'n cursus zou geven. Het antwoord is simpel: veel conflicten op de werkvloer ontstaan door gebrekkig of afwezig leiderschap, en daar heb ik in mijn 36-jarige carrière genoeg voorbeelden van gezien.

Bovendien ben ik geïnteresseerd in juridische problemen die gepaard gaan met emoties op de werkvloer. Ik kan mijn kennis van de wet en rechtspraak combineren met psychologische knowhow en vaardigheden die ik door de jaren heen heb verzameld.

Krachtige en inspirerende leiders zijn essentieel voor een bedrijf. Ze herkennen problemen zoals disfunctioneren of verstoorde arbeidsrelaties op tijd, geven effectieve feedback en kunnen daardoor adequaat handelen om de schade van een eventueel ontslag te beperken. In tijden van schaarste aan goed personeel zorgen goede leiders er ook voor dat waardevolle collega's binnen het bedrijf blijven. Hiervoor is positieve feedback belangrijk.

Leiderschap begint bij zelfreflectie. Je moet weten wie je bent en waar je voor staat, waar je naartoe gaat en welke waarden voor jou belangrijk zijn. Dit vereist voortdurende zelfanalyse en reflectie, en daarom kan een masterclass nuttig zijn. Leiderschap betekent ook dat je anderen in hun kracht kunt zetten en weet welke sturing of begeleiding een collega nodig heeft in een bepaalde situatie. Dit vereist kennis van communicatie en leiderschapsmodellen.

Als je jezelf en andere leiders tijd gunt voor reflectie en nieuwe inzichten, stuur me dan een bericht voor een masterclass op maat op jouw locatie. Ik heb mijn masterclass compact gehouden, omdat echte professionals alleen af en toe een extra zetje nodig hebben om het spel op de werkvloer beter te kunnen overzien en leiderschap te verbeteren zonder frustratie.