De laatste weken zijn wij diverse keren gebeld met de vraag of alle zaken met betrekking tot het personen-en familierecht nog wel doorlopen tijdens de coronacrisis. Een terechte vraag, want de rechtbank behandelt momenteel slechts bepaalde zaken. Het antwoord is: ja! U kunt tijdens de coronacrisis scheiden. En ook andere procedures op het gebied van personen-en familierecht lopen door.

Behandeling van uw scheiding kan doorgaan

Wij houden ons aan de corona maatregelen en werken zoveel mogelijk vanuit huis. Aangezien wij al een aantal jaar digitaal werken, beschikken wij thuis over alle benodigde informatie. Ook zijn wij te bereiken via onze mobiele telefoons en is er de mogelijkheid om te videobellen. Ondanks dat we thuiswerken, zijn wij goed bereikbaar.

Procedures bij rechtbank: zoveel mogelijk schriftelijk

De rechtbank houdt de deuren van de zittingszalen zo veel mogelijk gesloten. Dit betekent dat er slechts een beperkt aantal zaken mondeling, ter zitting, worden behandeld. De procedures lopen echter wel door. De procedures bij de rechtbank vinden namelijk. zoveel mogelijk schriftelijk plaats. De ene partij dient een verzoek in, de andere partij mag reageren. Na diverse mogelijkheden om schriftelijk op elkaars stukken te reageren, wordt bekeken of de zaak schriftelijk kan worden afgedaan. Als er een toelichting op de stukken nodig is, gebeurt dit middels een digitale zitting via Skype.

Spoedeisende kwesties krijgen voorrang

Is er sprake van een probleem waar met spoed een oplossing voor moet komen, bijvoorbeeld een probleem ten aanzien van de kinderen? Dan krijgt uw zaak voorrang en wordt het verzoek met spoed door de rechtbank behandeld.

Mediation op afstand mogelijk?

Op dit moment is een bespreking op kantoor in verband met de corona maatregelen niet mogelijk. Dit betekent niet dat mediation voorlopig niet meer tot de mogelijkheden behoort of dat alle lopende mediations zijn gepauzeerd. Op uw verzoek kan de mediation ook plaatsvinden via Skype of Microsoft Teams. Op die manier kunnen wij elkaar zien en spreken. De mediation besprekingen die wij tot nu toe op deze manier hebben gevoerd, verliepen zeer goed.

Vragen over uw scheiding?

Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt over een scheiding, alimentatie, gezag en omgang of een ander onderwerp op het gebied van personen- en familierecht. Ook tijdens de coronacrisis staan wij voor u klaar!