Het coronavirus (COVID-19) houdt ons in zijn greep. Het internationale reisverkeer is beperkt, beleggers verliezen vertrouwen en de horecabranche is op slot gegaan. Er is officieel sprake van een pandemie en verschillende landen, waaronder Nederland, nemen drastische maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. U zult zich ongetwijfeld afvragen wat de gevolgen zijn voor uw onderneming.

Duidelijk is dat het coronavirus niet alleen de gezondheid van mensen, maar ook de Nederlandse economie treft. Zo zijn grote evenementen verboden en kampt u als ondernemer wellicht met handelstekorten omdat u uw producten niet meer geleverd krijgt of kunt produceren. Of wellicht ondervindt u beperkingen bij de uitvoering van uw activiteiten. Dit leidt of kan gaan leiden tot grote financiële problemen. 

Inmiddels komt de overheid met noodsteun voor als u als ondernemer getroffen bent of wordt door het coronavirus. Zo zijn er nu diverse (nieuwe) regelingen, waaronder de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) en de Bbvz-regeling, een verruiming van de BMKB-regeling en een uitstel voor de te betalen belasting.

Coronavirus Helpdesk

Het zijn spannende tijden en wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. De specialisten van de Coronavirus Helpdesk van RWV staan voor u klaar om al uw juridische vragen te beantwoorden.

Zij zijn 24/7 bereikbaar om advies te geven over de best mogelijke aanpak. Zo zijn de directe en indirecte gevolgen van het coronavirus waar mogelijk tot een minimum te beperken voor uw organisatie.

U kunt zowel telefonisch als per e-mail contact met hen opnemen. Of vul het contactformulier in. Een van de specialisten neemt binnen 24 uur contact met u op.

Gerelateerde artikelen coronavirus

We publiceren verschillende artikelen over de invloed van het coronavirus op uw onderneming. Deze artikelen geven u handvatten of bevatten tips.