De agrarische sector is volop in beweging. U zult als agrariër keuzes moeten maken: ga ik voor een niche (als bijvoorbeeld bio) of ga ik voor grote volumes tegen zo laag mogelijke kosten. Met name dit laatste betekent een verdere intensivering van kapitaal. De enige zekerheid over de toekomst, is dat deze onzeker is.

Wacht niet te lang, schakel tijdig adviseurs in

In deze uitdagende markt komt u als agrariër helaas wel eens in financiële moeilijkheden. Bijvoorbeeld als u veel op Rusland handelt, heeft u onverwacht een fors probleem. Grijp dan tijdig in! Wij zien te vaak – en met name bij familiebedrijven – dat u veel te lang door gaat. Uiteindelijk staat u dan met uw rug tegen de muur en neemt een ander  - de bank, een leverancier – het heft in handen en bent u de controle kwijt.

Voor het overwinnen van financiële moeilijkheden zijn er diverse mogelijkheden, mits tijdig gedaan. Schuldakkoorden, herfinanciering of het afstoten van activiteiten kunnen het lek boven krijgen. Echter: bij dit alles gaan kosten voor de baat uit. Benader tijdig uw adviseurs, zoals uw accountant, bedrijfsadviseur of advocaat. Indien op tijd met deskundige hulp wordt ingegrepen, is het vaak mogelijk om te werken aan een nieuwe toekomst.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kennen de branche en hebben veel ervaring met alle aspecten van het agrarisch recht. Verder zijn wij zeer ervaren in het bijstaan van bedrijven in moeilijkheden in samenwerking met deskundige bedrijfsadviseurs en accountants.