Algemene voorwaarden helpen conflicten te voorkomen 

Ze bieden jou, maar ook jouw klanten, zekerheid. Ze zorgen ervoor dat het voor jouw klanten direct duidelijk wordt onder welke condities jouw onderneming levert, betaalt, verkoopt of inkoopt.

Algemene voorwaarden opstellen is maatwerk

Iedere onderneming neemt andere bepalingen op in haar algemene voorwaarden. Het opstellen van algemene voorwaarden is dan ook maatwerk. Zo kunnen sommige voorwaarden als onredelijk bezwarend worden gezien en daardoor hun werking verliezen. Het is dus van belang de juiste bepalingen in jouw algemene voorwaarden op te nemen.

Van toepassing verklaren van algemene voorwaarden

Het van toepassing verklaren van algemene voorwaarden op jouw overeenkomsten scheelt veel tijd. Er hoeft niet telkens opnieuw onderhandeld te worden over bijvoorbeeld de garantie- of betalingstermijn. Wil je je met succes op jouw algemene voorwaarden kunnen beroepen, dan is het van belang dat de algemene voorwaarden overeengekomen zijn. Naast het overeenkomen van algemene voorwaarden is het van belang dat je jouw klanten een redelijke mogelijkheid biedt om, vóórdat de overeenkomst tot stand komt, van jouw algemene voorwaarden kennis te nemen. Doe je dit niet, dan kunnen (bepalingen uit) jouw algemene voorwaarden door jouw klanten worden vernietigd.

Waarom onze advocaten ondernemingsrecht inschakelen?

Vraag je je af of jouw algemene voorwaarden correct overeengekomen zijn, of je de algemene voorwaarden op de juiste wijze aan jouw klanten ter hand stelt of heb je andere vragen over dit onderwerp? Neemt dan vooral contact met ons op.

misschien ook interessant voor jou