Om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan, legt de overheid steeds meer verantwoordelijkheden bij de banken. Als banken deze regels niet volgen, kunnen ze te maken krijgen met hoge boetes. Daarom leggen banken meer en meer verantwoordelijkheid bij jou als klant. Als je niet meewerkt aan zogenaamde Know Your Customer-onderzoeken of niet tijdig of adequaat reageert, kan de bank jouw bankrekening zomaar beëindigen, met ernstige gevolgen voor jou en jouw onderneming. 

Wil je jouw bankrekening behouden? 

In het whitepaper lees je waarom banken soms de keuze maken om een bankrekening op te zeggen en hoe je kunt voorkomen dat jouw rekening wordt opgezegd.

Vijf redenen waarom het downloaden van het whitepaper een goed idee is:

  1. Diepgaand inzicht: Het whitepaper biedt inzicht in de redenen achter de beslissingen van banken en de verplichtingen die door de overheid worden opgelegd in het kader van de Wwft. Dit helpt je de bredere context te begrijpen.
  2. Bescherming van je rekening: Door de aanbevelingen in het whitepaper op te volgen, kun je voorkomen dat jouw bankrekening onverwacht wordt opgezegd. Dit kan potentiële financiële en persoonlijke ongemakken in de toekomst vermijden.
  3. Effectieve communicatie met de bank: Het whitepaper bevat handige tips over hoe je het beste kunt communiceren met je bank en hoe je tijdens een KYC-onderzoek vragen adequaat kunt beantwoorden.
  4. Rechten en plichten: Met de kennis uit het whitepaper ken je je rechten en plichten beter en kun je deze verdedigen. Je weet precies wat van je verwacht wordt. Maar ook welke informatie je niet hoeft te vertrekken.
  5. Actuele kennis: In een steeds veranderende financiële wereld is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste regelgeving en verplichtingen. Het whitepaper zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Snel schakelen

Ontvang je een KYC-brief van jouw bank, dan is het van belang om meteen in actie te komen. Door vlot en op de juist manier te handelen, beperk je het risico dat de bank de klantrelatie met jouw onderneming opzegt. 

Juridische hulp nodig?

Maak je je zorgen over het KYC-proces of weet je niet zeker hoe je moet voldoen aan het verzoek van de bank, neem gerust contact op met mij of een van de overige leden van het KYB-team. Vooral als je een complexe bedrijfsstructuur hebt of internationaal zakendoet.

Wat kun je verwachten?

PREVIEW whitepaper

Meer weten over het KYC-onderzoek en 
hoe je hier adequaat mee om kan gaan?

DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER

voer je gegevens in en 
ontvang het whitepaper

Heb je een KYC-brief ontvangen en wil je weten wat jouw rechten en plichten zijn? Voer je gegevens in en je ontvangt een e-mail waarmee je het whitepaper gratis kunt downloaden.