MENU

Mediation en arbeidsrecht

Samen zoeken naar een oplossing

Wanneer u een geschil heeft met uw werknemer of met uw werkgever, hoeft dit niet altijd een gang naar de rechtbank te betekenen. In sommige gevallen is een geschil zeer geschikt om met behulp van de begeleiding van een mediator samen op te lossen. 

Mediator 

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die u en de andere partij helpt om samen tot een oplossing te komen. In tegenstelling tot een advocaat is de mediator onpartijdig en neemt hij geen standpunt in. In tegenstelling tot de rechter neemt een mediator geen beslissingen. 

De juiste keuze? 

Indien u voor mediation kiest, betekent dit dat u actief moet meewerken aan het vinden van een oplossing. U moet samen met de andere partij een oplossing willen vinden.

Bij mediation kunt u ook niet-juridische aspecten in de oplossing betrekken. Dit is in een juridische procedure bij de rechtbank niet mogelijk. Mediation is dé oplossing wanneer u de oplossing in eigen hand wilt houden, wanneer u uw geschil goed wilt afsluiten of wanneer u bereid bent om met de andere partij te overleggen en te onderhandelen. 

Goedkoper en sneller 

Meestal is de mediation na drie bijeenkomsten afgerond. Dat betekent dat mediation vaak goedkoper is dan de procedure bij de rechter. Het is bij mediation zelfs mogelijk om geschillen waarvoor verschillende gerechtelijke procedures lopen, in één keer op te lossen. 

Wij zijn er voor u

Geschillen kunnen overal en op elk moment ontstaan. RWV Advocaten streeft er naar om deze voor u op te lossen en waar mogelijk geschillen te voorkomen. Bent u benieuwd of uw geschil geschikt is voor mediation of heeft u andere vragen, dan kunt u bij de specialisten van RWV terecht.

© 2022 RWV