MENU

Mediation en arbeidsrecht

Samen zoeken naar een oplossing

Wanneer je een geschil hebt met jouw werknemer of met jouw werkgever, hoeft dit niet altijd een gang naar de rechtbank te betekenen. In sommige gevallen is een geschil zeer geschikt om met behulp van de begeleiding van een mediator samen op te lossen. 

Mediator 

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die jou en de andere partij helpt om samen tot een oplossing te komen. In tegenstelling tot een advocaat is de mediator onpartijdig en neemt hij geen standpunt in. In tegenstelling tot de rechter neemt een mediator geen beslissingen. 

De juiste keuze? 

Als je voor mediation kiest, betekent dit dat je actief moet meewerken aan het vinden van een oplossing. Je moet samen met de andere partij een oplossing willen vinden.

Bij mediation kun je ook niet-juridische aspecten in de oplossing betrekken. Dit is in een juridische procedure bij de rechtbank niet mogelijk. Mediation is dé oplossing wanneer je de oplossing in eigen hand wilt houden, wanneer je het geschil goed wilt afsluiten of wanneer je bereid bent om met de andere partij te overleggen en te onderhandelen. 

Goedkoper en sneller 

Meestal is de mediation na drie bijeenkomsten afgerond. Dat betekent dat mediation vaak goedkoper is dan de procedure bij de rechter. Het is bij mediation zelfs mogelijk om geschillen waarvoor verschillende gerechtelijke procedures lopen, in één keer op te lossen. 

Wat kunnen onze arbeidsrecht mediators voor jou betekenen?

Geschillen kunnen overal en op elk moment ontstaan. Wij streven ernaar om deze voor je op te lossen en waar mogelijk geschillen te voorkomen. Ben je benieuwd of jouw geschil geschikt is voor mediation of heb je andere vragen, dan kun je bij onze arbeidsrecht mediators terecht.

© 2022 RWV