In een heel kort tijdsbestek van nog geen twee maanden heeft Groenland B.V. een grensoverschrijdende acquisitie gerealiseerd. Het betrof Spira Blommor AB in Zweden en werd gekocht van Plantagen i Sverige AB, onderdeel van het beursgenoteerde Ratos. Matthy van Paridon, fusiespecialist en managing partner bij RWV Advocaten, heeft die deal naar volle tevredenheid begeleid.

 

Groenland krijgt met Spira Blommer (met ruim 110 fte’s) stevige voet aan de grond in Zweden. Ook deze nieuwe dochter krijgt vrijheid voor wat betreft duurzame ontwikkeling van een eigen marktstrategie. 

Kennis van buitenlands recht

 

“Soms komt er iets op je pad en moet er heel, heel snel en doortastend worden gehandeld. Het is belangrijk om dan niet overhaast, maar wel in sneltreinvaart te kunnen dóórpakken. Alle betrokkenen binnen en buiten je bedrijf moeten direct in de hoogste versnelling kunnen acteren”, aldus John Celie, topman van Groenland. “Mede dankzij zijn kennis en ervaring, ook met Engelstalige documentatie, én zijn contacten in het buitenland vonden we in Matthy en zijn mensen de ideale begeleiding”

 

Mark Wiersma, Finance Director bij Groenland, vult aan: “Matthy heeft zelfs, ondanks het feit dat hij tegelijkertijd met een andere transactie in een afrondende fase zat, te pas en te onpas tijd voor ons vrij weten te maken. Deze flexibiliteit in combinatie met Matthy zijn expertise hebben de begeleiding voor ons tot een succes gemaakt”. 

 

Financiering, Fusie, Overname

Strategische en financiële redenen kunnen ten grondslag worden gelegd aan welke samenwerkingsvorm dan ook. Het realiseren verdient vanaf het vroegste moment zorgvuldige aansturing en planning, zeker als snelheid geboden is. RWV Advocaten heeft daarvoor de mensen en de contacten.